Η Nike μπαίνει στο metaverse με την κυκλοφορία μερικών πολύ ακριβών εικονικών αθλητικών παπουτσιών. Το πρόβλημα που δημιουργείται εδώ είναι ότι αυτά τα παπούτσια στην πραγματικότητα δεν μπορούν να φορεθούν. To brand υποδημάτων κυκλοφόρησε τα Nike Dunk Genesis Cryptokicks, μια σειρά από 20.000 αθλητικά παπούτσια που μπορούν να αγοραστούν ως NFT.

  Η συλλογή έχει προκαλέσει φρενίτιδα, ενώ περισσότερα από 14 εκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί για τα ψηφιακά παπούτσια. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την RTFKT, που σχεδιάζει εικονικά sneakers. Πολλοί είναι αυτοί που ξοδεύουν από 10.500 μέχρι 12.500 δολάρια για να τα αγοράσουν, ξέροντας βέβαια ότι δεν θα τα βάλουν ποτέ. Μάλλον ζούμε στην εποχή της απόλυτης παράνοιας. Το μόνο που μπορείς να κάνεις μα τα αθλητικά και να βγεις επωφελημένος είναι να τα πουλήσεις σε είκοσι χρόνια από τώρα, εφόσον έχουν αξία.

  Μάλιστα, μπορείς να προσθέσεις skins -όπως σε παίκτες- , που κοστίζουν τουλάχιστον 3.500 δολάρια. Εφαρμόζονται στο παπούτσι για να βελτιώσουν την αξία του. Για παράδειγμα ένα παπούτσι της Nike που κοστίζει 186,000 δολάρια, ισούται με 45 ether. Για παράδειγμα ένα  sneaker με skin, που ονομάζεται Alien, κόστισε 630.000 δολάρια πριν από δύο ημέρες. 

  Αν και στην αρχή πολλοί πίστεψαν ότι η Nike θα έστελνε την φυσική έκδοση στους αγοραστές, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Είναι μόνο ψηφιακά και αντιπροσωπεύουν την είσοδο της Nike στην εικονική μόδα του metaverse. Οι αγοραστές μπορούν να δουν πώς θα φαίνονταν πάνω τους, μέσω ενός φίλτρου στο Snapchat.

  Ο χώρος της ψηφιακής μόδας αναπτύσσεται ραγδαία και η Nike δεν είναι η πρώτη μάρκα αθλητικών παπουτσιών που επενδύει εκεί. Τον Δεκέμβριο, η Adidas κυκλοφόρησε τα «Into The Metaverse» NFT, μια συνεργασία με το Bored Ape Yacht Club. Ωστόσο, υποσχέθηκαν ότι στους αγοραστές θα σταλθούν και σε φυσική μορφή τα αντικείμενα τους.

   

  Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

   

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RTFKT Studios (@rtfktstudios)

  Photo: RTFKT.com

  Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

  «Moonwalk»: Smithsonian και Meta έφτιαξαν εικονικό φεγγάρι για άμεσο «ταξίδι στο διάστημα»

  Elon Musk: Ξεκίνησε το παραλήρημα με «βομβαρδισμό» από tweets – «Θα εξαγοράσω την Coca Cola για να ξαναβάλω κοκαΐνη μέσα»

  Machine Gun Kelly – Megan Fox: Του πίνει το αίμα…κυριολεκτικά