Πίνακας Περιεχομένων
    1. «Φρένο» στο ανεξέλεγκτο shopping
    2. Όχι στις πισίνες και στα ακριβά αμάξια
    3. Κόφτη στο σούσι και στο Fiji
    4. Μόνο φραπέ και μαλαματίνα στο Κολωνάκι
    5. Κομμένα τα μεταπτυχιακά
    6. Αλλαγή κινητών αφού περάσει μια εξαετία
    7. Όριο στα καθημερινά stories
    8. Ντουμπάι και Μύκονος μια φορά στα δύο χρόνια
    9. Σαμποτάζ στους Influencers

    Μια επαναστατική πρόταση έκανε ο Κρίτων Αρσένης, βουλευτής του ΜέΡΑ 25, η οποία έγινε viral. Προτείνει να μπει κόφτης στον πλούτο και να απαγορεύεται κάποιος να έχει ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ. «Αν είναι ντροπή να έχουμε φτωχούς, γιατί να μην είναι ντροπή να έχουμε πλούσιους; Γιατί να μην υπάρχει κόφτης πλούτου, π.χ. για αρχή τα 100.000€. Γιατί να μην απαγορεύεται να έχεις ετήσιο εισόδημα πάνω από αυτά και να σου αφαιρούνται; Καιρός να βάλουμε εμείς την ατζέντα», γράφει στην ανάρτησή του στο Twitter.

    Με την λογική αυτή δεν θα υπάρχουν επιχειρηματίες, αλλά μόνο εργαζόμενοι, που στην πραγματικότητα δεν θα εργάζονται. Ωστόσο, θα μπορούσε να μπει κόφτης σε πολλά πράγματα, τα οποία είναι δείγμα πλούτου.

    «Φρένο» στο ανεξέλεγκτο shopping

    Αρχικά, πρέπει να περιοριστεί ο καταναλωτισμός των γυναικών. Τα ανδρικά ρούχα καλύπτουν μόλις το 1/3 της ντουλάπας ενός δωματίου, και αυτό είναι γεγονός. Η υπόλοιπη ανήκει αποκλειστικά στη γυναίκα του σπιτιού. Έτσι, προτείνει να μπει περιορισμός στον αριθμό των παπουτσιών και ρούχων που αγοράζει η καθεμία, τα οποία θα δηλώνονται σε ειδική πλατφόρμα και θα έχουν το δικό τους ΑΦΜ. Και να μην είναι καμίας μάρκας… Η Αγία Βαρβάρα θα γίνει η καλύτερη μας φίλη. Παρελθόν θα γίνουν τα μακριά χτιστά νύχια, οι βλεφαρίδες σε στυλ βεντάλιας και οποιαδήποτε άλλη αισθητική παρέμβαση. Στην τελική το ετήσιο εισόδημα κάτω από 100.000 ευρώ δεν δίνει περιθώρια για σπατάλες.

    Όχι στις πισίνες και στα ακριβά αμάξια

    Ένα ακόμα μέτρο που προτείνει για την καταπολέμηση των πλουσίων. Η πισίνα σε μήκος δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα δέκα μέτρα. Το τζακούζι και το προσωπικό σπα είναι επίσης ένα προνόμιο των ελίτ, το οποίο πρέπει να ξεχάσουν. Το αυτοκίνητο που πρέπει να έχει κανείς πρέπει να αγγίξει μόλις τα 10.000 ευρώ. Οπότε ξεχάστε τις Lambo, και πιάστε τα Saxo.

    Κόφτη στο σούσι και στο Fiji

    Ξεχάστε το σούσι και τον σολομό. Από εδώ και στο εξής μόνο κοντοσούβλι, καλαμάκια και χύμα κρασί από τη Λιβαδειά. Ο λογαριασμός δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 10 ευρώ για το κάθε άτομο.

    Μόνο φραπέ και μαλαματίνα στο Κολωνάκι

    Αυτή η χώρα δε στηρίζει ποτέ τα παιδιά της. Πάντοτε τα διώχνει μακριά. Είμεθα οι εφευρέτες του φραπέ και με εξαίρεση τη Σαλονίκη και γενικά τη Βόρεια Ελλάδα, βλέπεις κάτι καπουτσίνο, φιουμιτσίνο και όλα αυτά τα δαιμόνια από τα Starbucks. Όχι. Το Κολωνάκι δε θα δίνει μια τέτοιους καφέδες και espresso shots λες κι είμαστε το Μιλάνο των ζάμπλουτων σχεδιαστών. Φραπές για να νιώθει οικεία η εργατιά των 100.000 ευρώ και το βράδυ όχι cocktail και mocktail. Μόνο τσίπουρο και μαλαματίνα.

    Κομμένα τα μεταπτυχιακά

    Η αγορά εργασίας δε μπορεί να απορροφήσει τέτοια εκπαίδευση που να περιλαμβάνει μεταπτυχιακά, phd, δημοσιεύσεις, σεμινάρια και τα συναφή. Μέχρι πτυχίο αντέχει. Κι αυτό θα φέρει μια ισότητα, γιατί όσοι έχουν μεταπτυχιακό, νιώθουν μειονεκτικά αυτή τη στιγμή έναντι των υπολοίπων. Άρα μέχρι πτυχίο και να το έχεις τελειώσει ιδανικά μετά το 7ο έτος.

    Αλλαγή κινητών αφού περάσει μια εξαετία

    Εκτός, από τα παραπάνω ζητήματα τον απασχολούν έντονα και πιο πρακτικά θέματα. Ένα από αυτά που δεν μπορεί να χωνέψει είναι πως κάποιοι αγοράζουν κινητά σαν να είναι τσίχλες. Κόντρα στον καπιταλισμό προτείνει να μπει ένας κόφτης και σε αυτό. Το κινητό που παίρνει κανείς θα πρέπει να κλείνει τουλάχιστον εξαετία. Σε περίπτωση που χαλάσει και δεν το καλύπτει η εγγύηση, θα δίνεται ένα Nokia 3310 για να κάνεις τις απαραίτητες κλήσεις και να τερματίσεις το φιδάκι. Κάποιο απωθημένο της παιδικής ηλικίας γεννιέται.

    Όριο στα καθημερινά stories

    Κάτι που μπορεί να κάνει έξαλλο τον Κρίτωνα, και όχι άδικα, είναι τα πολλαπλά stories στο Instagram. Εννοούμε όταν είναι τόσο πολλά που δεν διακρίνεται η γραμμή επάνω, και την κάνουν να μοιάζει περισσότερο με κουκκίδα. Τα περισσότερα από αυτά είναι stories από clubs, με την εικόνα να κινείται ανεξέλεγκτα ενώ φωνές και ουρλιαχτά ακούγονται από το background, δημιουργώντας πονοκέφαλο. Έχει ήδη γνωστοποιήσει το αίτημα του στον Mark Zuckerberg, με το οποίο ζητά να μπουν ως ανώτατο όριο τα 5 stories.

    Ντουμπάι και Μύκονος μια φορά στα δύο χρόνια

    Όριο θα μπει και στις χλιδάτες διακοπές των πλουσίων, που δεν σταματάνε να μοστράρουν την οικονομική τους ευχέρεια μέσω Instagram. Με το νέο νόμο που προτείνει θα ορίζεται ανάλογα με το εισόδημα του καθενός πόσες φορές μπορεί να επισκεφθεί high class προορισμούς. Κάποιος με ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ θα μπορεί να ταξιδέψει μια φορά στα δύο χρόνια, εκτός αν οι διακοπές οριστούν ως αναγκαστικές, οπότε εκεί θα υπάρχει μεγαλύτερη ελαστικότητα. Αν κάποιος έχει κλείσει ταξίδι πάνω από μια φορά τότε θα το κάνει Give Away σε διαγωνισμό στο Instagram.

    Σαμποτάζ στους Influencers

    Οι περισσότεροι Influencers έχουν πλουτίσει και σίγουρα το εισόδημα τους ξεπερνάει το όριο των 100.000 ευρώ. Τι μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε το επάγγελμα του μέλλοντος; Κάθε φορά που κερδίζουν ακόλουθους πάνω από το επιτρεπτό όριο, των 100.000, θα δίνονται όσοι περισσεύουν σε άτομα με μικρή επιρροή στο Instagram, ενώ θα μπαίνει και φόρος. Με αυτόν τον τρόπο όλοι κάποια στιγμή θα φτάσουμε στο ίδιο επίπεδο και θα καταργηθεί μια και καλή ο ορισμός του Influencing.