Η κακοκαιρία Ελπίς έφερε μεγάλα προβλήματα στην Αττική Οδό, με χιλιάδες οδηγούς να έχουν εγκλωβιστεί για τουλάχιστον 20 ώρες στον αυτοκινητόδρομο. Ακόμα και δύο μέρες μετά, τα οχήματα παραμένουν παρατημένα, ενώ γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τους. Για την ταλαιπωρία οι οδηγοί θα λάβουν αποζημίωση 2.000 ευρώ. Για να τα πάρει κανείς αυτά θα πρέπει να έχει στα χέρια του αποδείξεις από την ημέρα. Κάποιοι λοιπόν πήγαν την επιχειρηματικότητα ένα βήμα παρακάτω.

    Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την απόφαση αυτή και βρήκαν τρόπο να κερδοφορήσουν, παρότι πέρασαν μαρτυρικές ώρες μέσα σε ένα ΙΧ. Συγκεκριμένα κάνουν το γύρο του διαδικτύου αποδείξεις που πωλούνται, με την ημερομηνία της ημέρας του εγκλωβισμού. Μπορεί να μην είναι καν δικές τους κι απλά να κερδοφορούν στις πλάτες των υπόλοιπων εγκλωβισμένων. Μπορεί να μην είναι καν υπαρκτές αποδείξεις και απλά παίζουν με τον πόνο των αγανακτισμένων οδηγών.

    Δεν ξέρουμε λοιπόν κατά πόσο είναι αληθινές ή είναι κάποιου είδους τρολ. Ό,τι και να είναι, πάντως, προκαλεί κάποιο είδος αποστροφής. Ο «πωλητής» έχει γράψει στην περιγραφή το χαρακτηριστικό «να φεύγει» λες και πουλάει πατάτες στον πάγκο της λαϊκής. Χαρακτηριστικές είναι αυτές στο Marketplace του Facebook. Ανήρτησαν διάφορες αγγελίες που πωλούν τις αποδείξεις για 1.000 και 1.500 ευρώ, ενώ υπήρξε και μία με 500 ευρώ.

    Αττική Οδός αποδείξεις στο Marketplace