Συνήθως οι γιαγιάδες πριν πεθάνουν σου ζητούν να προσέχεις την οικογένεια και τον εαυτό σου, καθώς δεν θα μπορούν πλέον να σε προσέχουν. Τουλάχιστον αυτό νομίζαμε μέχρι σήμερα κι αυτό βλέπαμε σε διάφορες δραματικές ταινίες. Η Catarina Orduña Pérez, μια 99χρονη γιαγιά, αποφάσισε να αφήσει ένα πιο χαρακτηριστικό σημάδι πίσω της, που θα κάνει τους ανθρώπους να τη θυμούνται για τα επόμενα χρόνια.

  H επιθυμία αυτής της ετοιμοθάνατης γιαγιάς ήταν να τοποθετηθεί ένα γιγάντιο άγαλμα πέους στον τάφο της. Σύμφωνα με το Vice, ένα γιγάντιο άγαλμα έχει τώρα στηθεί στον τάφο της, όπως πάντα ήθελε. Ζυγίζοντας σχεδόν 600 λίβρες, το ογκώδες πέτρινο άγαλμα αποκαλείται «αναγνώριση της αγάπης και της χαράς της για τη ζωή».

  Ο εγγονός της Catarina, Álvaro Mota Limón, είπε στο Vice ότι η γιαγιά του άρεσε να αποκαλεί την οικογένειά της «verga», μια μεξικανική αργκό λέξη που μεταφράζεται σε πέος. Ο Álvaro λέει ότι όταν έλεγε αυτήν τη λέξη στην οικογένειά της εννοούσε ότι ήταν άνθρωποι με «ακεραιότητα, θάρρος, πάθος και ταυτόχρονα αγάπη και χαρά».

  Είπε: «Ήθελε να σπάσει το παράδειγμα του καθετί μεξικάνικο, όπου τα πράγματα μερικές φορές κρύβονται επειδή δεν υπάρχουν ανοιχτά μυαλά. Ήταν πολύ μπροστά από την ηλικία της».

  Η Doña Cata, όπως ήταν γνωστή στην κοινότητα, μεγάλωσε στην φτώχεια και δεν κατάφερε να πάει στο σχολείο, όταν ήταν μικρή. Ωστόσο, έγινε μια από τις πιο αγαπημένες προσωπικότητες της Misantla, με ντόπιους πολιτικούς να την επισκέπτονται. Ο εγγονός της έγινε ακόμη και δήμαρχος της πόλης για ένα χρονικό διάστημα, λέγοντας ότι η γιαγιά του δίδαξε στην οικογένειά της ότι μπορούσαν να γίνουν ό,τι ήθελαν και τους ενέπνευσε να αποκτήσουν γνώσεις και υψηλές θέσεις εργασίας.

  Πέθανε στις 20 Ιανουαρίου 2021 και η οικογένειά της αποφάσισε να τιμήσει την ετοιμοθάνατη επιθυμία της, φτιάχνοντας το άγαλμα πέους. Το «μνημείο» έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές από τότε που ανεγέρθηκε, ενώ πολλοί ζητούν από τον κατασκευαστή του να εξατομικεύσει τους τάφους των αγαπημένων τους.

  Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

  Τι μπορεί να κρύβει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο κινητό του

  Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι λόγοι που «μπάναρε» Meghan και Harry από τις καλοκαιρινές της διακοπές

  Tips για να επιβιώσεις στα φετινά καλοκαιρινά πανηγύρια