Ήταν η βασίλισσα των rom-com ταινιών κατά τη δεκαετία του ’90, ξεκινώντας από το Pretty Woman και συνεχίζοντας μέχρι το My Best Friend’s Wedding. Εξού και προκάλεσε πολλές απορίες σταματώντας τις ρομαντικές κομεντί, που την έκαναν διάσημη. Γι’αυτό η Julia Roberts μίλησε και ξεκαθάρισε το τοπίο γι’αυτή της την απόφαση.

  «Αν είχα διαβάσει κάτι που πίστευα ότι ήταν στο επίπεδο γραφής του ‘Notting Hill’ ή είχε τόση πλάκα όσο το ‘My Best Friend’s Wedding’, θα το έκανα», ανέφερε στους New York Times και πρόσθεσε: «Δεν υπήρξε μέχρι αυτή την ταινία που μόλις έκανα, σε σενάριο και σκηνοθεσία Ol Parker», αναφερόμενη φυσικά στο Ticket to Paradise, η οποία γυρίστηκε στα μέσα της πανδημίας.

  Στην ερώτηση από τους New York Times για το αν όντως σταμάτησε τις rom-com ταινίες επειδή δεν υπήρχε ούτε ένα καλό σενάριο, απάντησε «Ναι» και συνέχισε:

  «Αν πίστευα ότι κάτι ήταν αρκετά καλό, θα το είχα κάνει. Αλλά είχα και τρία παιδιά τα τελευταία 18 χρόνια. Αυτό ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη ψηλά γιατί τότε δεν έχει να κάνει μόνο με το αν ‘είναι καλό αυτό το υλικό’. Είναι επίσης η μαθηματική εξίσωση του προγράμματος εργασίας του συζύγου μου και του σχολικού προγράμματος των παιδιών και των καλοκαιρινών διακοπών. Δεν είναι μόνο «Ω, νομίζω ότι θέλω να το κάνω αυτό». Έχω μια αίσθηση μεγάλης υπερηφάνειας που βρίσκομαι σπίτι με την οικογένειά μου και θεωρώ τον εαυτό μου νοικοκυρά».

  «Όσο μεγαλώνουν, και ιδιαίτερα με την κόρη μου, έχω ένα αίσθημα ευθύνης να δείξω στα παιδιά μου ότι μπορώ να είμαι δημιουργική και ότι έχει νόημα για μένα — τόσο μεγάλη που για κάποιο καιρό θα επιλέγω να εστιάζω σε αυτό σχεδόν περισσότερο από την οικογένειά μου, με την οποία δυσκολεύτηκα να συμφιλιωθώ».

  Τέλος, απάντησε και για το χαμόγελο της για το οποίο φημολογείται ότι είναι ασφαλισμένο για 30 εκατομμύρια δολάρια. «Όχι. Σε τι το ασφαλίζω;” ήταν η απάντηση της και πρόσθεσε: «Εννοώ, αν το χαμόγελό μου ήταν ασφαλισμένο, θα υπήρχε κάποιος στο σπίτι μου κάθε βράδυ που θα έλεγε: ‘Πρέπει να χρησιμοποιείς περισσότερο οδοντικό νήμα’».

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Mighty Thor: Όσα ξέρουμε για την μεταμόρφωση της Jane Foster σε «Goddess of Thunder»

  Έπος: Γιαγιά βλέπει τον Jared Leto, τον περνάει για τον Χριστό και αρχίζει να προσεύχεται

  Tom Cruise: Οι απαιτητικές εκπαιδεύσεις για τη νέα ταινία Top Gun – «Έπρεπε να πετάξουμε με τα F-18»