Ολοένα και περισσότερη ενεργή δράση για την καταπολέμηση της κακοποίησης των ζωών αναλαμβάνουν πρόσωπα, γνωστά στο ευρύ κοινό και με μεγάλη απήχηση. Το είδαμε να συμβαίνει και στην Ελλάδα μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές, που άφησαν πίσω τους πολλά τραυματισμένα κατοικίδια και άγρια ζώα, ενώ πολλά από αυτά βρέθηκαν χαμένα και αποπροσανατολισμένα. Πρόσφατα η ηθοποιός, Kaley Cuoco, προσφέρθηκε να αγοράσει το άλογο που χτύπησε ένας προπονητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάνοντας λόγο για μια απάνθρωπη και «υβριστική» συμπεριφορά.

    Η Γερμανίδα, Annika Schleu, ηγήθηκε άνετα στον γυναικείο ανταγωνισμό στην ιππασία, αλλά όταν ήρθε το σόου με το άλμα, το άλογό της Saint Boy αρνήθηκε να πηδήξει. Η προπονήτρια του πεντάθλου της ομάδας, Kim Raisner, φάνηκε να θυμώνει με την άρνηση του αλόγου, ενώ η Γερμανίδα ξέσπασε σε κλάματα.

    Η Raisner – που συμμετείχε στο μοντέρνο πένταθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα – φώναξε στην Schleu να χτυπήσει το άλογο για να μπει στην σειρά. Τελικά το χτύπησε η ίδια στο πίσω μέρος του ποδιού. Μετά το κύμα αντιδράσεων που ξέσπασε στα social media, η Raisner αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ η φιλοζωική ομάδα PETA ζήτησε να αποκλειστούν εντελώς αυτού του είδος αγώνες από τους Ολυμπιακούς.

    Τώρα, η Kaley Cuoco από το0« The Big Bang Theory» όχι μόνο καταδίκασε την συμπεριφορά του προπονητή, αλλά προσφέρθηκε να αγοράσει το άλογο που κακοποιήθηκε. Η σταρ που ασχολείται με την ιππασία έγραψε: «Αισθάνομαι ότι είναι καθήκον και καρδιά μου να σχολιάσω αυτό το αίσχος. Δεν πρόκειται για ολυμπιακό άλμα. Αυτή είναι μια αηδιαστική καταχρηστική αναπαράσταση του αθλήματός μας με πολλούς τρόπους. Αυτή η ομάδα θα πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό της.

    Εσείς και η ομάδα σας δεν κάνατε τη χώρα σας περήφανη ούτε αυτό το άθλημα. Μας κάνετε να μοιάζουμε αισχροί. Ντροπή σας και δύναμη σε κάθε ζώο που έρχεται σε επαφή μαζί σας. Θα αγοράσω το άλογο και θα του δώσω τη ζωή που πρέπει να έχει. Πείτε μου μια τιμή».