Ένα ακυκλοφόρητο demo της Whitney Houston που ηχογραφήθηκε όταν ήταν 17 ετών βγήκε σε δημοπρασία NFT και πωλήθηκε για 1 εκατομμύριο δολάρια.

    Ο νικητής θα έχει πλέον πρόσβαση στο πλήρες demo, το οποίο παρείχε η OneOfVault, μαζί με ένα ψηφιακό βίντεο που δημιούργησε η 17χρονη καλλιτέχνης Diana Sinclair, με σπάνιες φωτογραφίες της Houston.

    Τα έσοδα από την πώληση της συλλογής θα πάνε στο Ίδρυμα Whitney E. Houston. «Το να μπορώ να συνεργάζομαι για τη μουσική της και με την οικογένειά της άλλαξε πραγματικά τον τρόπο που την έβλεπα στα μουσικά της βίντεο. Νιώθω πιο συνδεδεμένη με το άτομο που ήταν», είπε η Sinclair.

    «Το να δουλέψω με τη φωνή της σε κάτι τέτοιο με έδεσε πραγματικά με εκείνη την εποχή και την ίδια με έναν τρόπο που δεν είχα (δει) στο παρελθόν».

    Η Whitney είχε την επιθυμία να βοηθά πάντα τους άλλους να βοηθήσουν τον εαυτό τους, ειδικά τους νέους, είπε η Pat Houston. Στη δημοπρασία πωλήθηκαν επίσης σπάνιες αρχειακές φωτογραφίες από την πρώιμη ζωή της, σχεδιασμένες ως κινούμενα σχέδια με ένα εφέ ψηφιακού λευκώματος.

    H Houston σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες είναι η πιο πολυβραβευμένη γυναίκα τραγουδίστρια όλων των εποχών. Ανάμεσα στις 415 συνολικά βραβεύσεις της έχει κερδίσει 2 Emmy, 6 Grammy, 30 Billboard Music Awards και 22 American Music Awards.