Πίνακας Περιεχομένων
    1. Mr Saxobeat
    2. Chica Bomb
    3. Deja Vu
    4. That’s My Name
    5. Save Me
    6. Volna

    Κάνοντας scroll στο Tik Tok πέφτουμε συχνά πάνω σε τραγούδια της προηγούμενης δεκαετίας – εικοσαετίας σαν το throwback του Instagram ένα πράγμα. Έχεις άραγε αναλογιστεί ότι έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από το 2010 και 20 από το 2000; Τα παιδιά που γεννήθηκαν είναι ήδη έφηβοι ή νεαροί ενήλικες, και εσύ που κωλοχτυπιόσουν τότε σε μπιτσόμπαρα θα νιώθεις ήδη περίεργα.

    Η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα και η δεύτερη, συναντήθηκαν στο τελείωμα και ξεκίνημα τους αντίστοιχα πάνω στην άνθιση της dance μουσικής, με τη ρουμανική σκηνή να κατακτά τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Andrea Banica, Akcent, Morandi και αρκετοί ακόμα artists έπαιζαν διαρκώς στις playlists των κλαμπ και αποτελούν πια αναμνήσεις για πολλούς από τους σημερινούς 30άρηδες και πάνω.

    Έτσι, λοιπόν, βρήκαμε μερικά από τα hits που μας σημάδεψαν εκείνα τα χρόνια, συγκεκριμένα τα καλοκαιρινά μπιτάκια, αυτά που ακόμα σε ξεσηκώνουν και για κάποιο λόγο σταμάτησαν να είναι ξαφνικά της μόδα. Σίγουρα θυμάσαι απ’ έξω τους στίχους. Ας αναπολήσουμε μαζί.

    Mr Saxobeat

    Κλασικό αγαπημένο του 2011, έπαιζε παντού σε μπαρ, κλαμπ, καφετέριες. Το είχαν όλοι ήχο κλήσης και για welcome tone. Η Alexandra Stan, με καταγωγή από την Ρουμανία, έκανε αυτήν την επιτυχία, την οποία υπερηφανεύεται ακόμα και σήμερα στο προφίλ της στο Instagram και μετά εξαφανίστηκε. Πάντως έγραψε ιστορία δεν μπορούμε να πούμε, ακόμα και αν το video clip δεν βγάζει κανένα νόημα τώρα που το ξαναπαρατηρούμε.

    Chica Bomb

    Το τραγούδι του Μολδαβού, Dan Balan, βρισκόταν στην κορυφή των charts το καλοκαίρι του 2010 και είχε γίνει πραγματικά πονοκέφαλος. Μάλιστα συνεργάστηκε και με την Ελένη Φουρέιρα στα βραβεία MAD και αποθεώθηκε. Ντάξει και το βίντεο κλιπ βοήθησε στην όλη επιτυχία, όπου πρωταγωνιστούσε η Hype Williams.

    Deja Vu

    Είπαμε να διαλέξουμε μια από τις πολλές επιτυχίες της Ρουμάνας Inna, η οποία έκανε για κάποιο περίεργο λόγο λαμπρή καριέρα στην Ελλάδα. Έχει γυρίσει βίντεο κλιπ στην χώρα μας και γενικά τα τραγούδια της ήταν συνώνυμα του καλοκαιριού. Τo Deja Vu είναι ένα από τα πιο γνωστά της. Τα τελευταία χρόνια έπεσε το τρυπάκι των λατινογενών γλωσσών και άρχισε να τραγουδάει ισπανικά από το πουθενά. Απλά not, Inna γύρνα πίσω.

    That’s My Name

    Ένα από τα «καψουροτράγουδα» των γυμνασιόπαιδων ήταν αυτό του Akcent, το οποίο θα το έβλεπες ανεβασμένο στο Facebook με λεζάντα – υπονοούμενο για τον Κωστάκη που δεν σε ήθελε. Δεν είναι τόσο ανεβαστικό, αλλά όλοι το άκουγαν το 2010.

    Save Me

    Επίσης ένα τραγούδι από τους Ρουμάνους Morandi, που δημοσιευόταν συχνά στο Facebook μετά από έναν χωρισμό ή γενικά όταν ήθελες να πετάξεις κάποιο υπονοούμενο. Ακόμα και σήμερα ακούγεται αυτό το τραγούδι δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Ο τίτλος επίσης ταιριάζει περισσότερο στο 2021 παρά στο 2009.

    Volna

    Κλείνουμε δυνατά με μια hit-αρα του 2008 από τον Ρώσο Dj Smash, με ένα από τα πιο παρανοϊκά βίντεο κλιπ που παρακαλούμε να αρχίσει να ξαναπαίζεται σε κλαμπάκια.