Τι κι αν έχει να βγάλει δίσκο πάνω από 13 χρόνια; Τι κι αν σε αυτό το διάστημα βγάζει πού και πού κανένα single και μας υπενθυμίζει ότι πέρασε σαν μια καταιγίδα από τα μουσικά δρώμενα; Η Καλομοίρα Σαράντη, αυτό το αξιαγάπητο πλάσμα που βγήκε από το Fame Story και θα μπορούσε να είναι η δική μας Hannah Montana ή η Ναταλία Ορέιρο από τη Μιλάγκρος την ατίθαση, μπορεί να μην έγινε ποτέ πρώτο όνομα, αλλά δεν ξέρω πόσοι καλλιτέχνες της νέας γενιάς έχουν 5-6 τραγούδια τους που αν παίξουν σε μπαρ, ο ενθουσιασμός και τα ντεσιμπέλ θα διαλύσουν την οροφή;

    Ξέρουμε. Αυτό το κείμενο δεν το περίμενες, δεν το ζήτησες. Γι΄αυτό υπάρχουμε όμως εμείς εδώ. Που κι εμείς, εγώ δηλαδή, δεν ξέρω γιατί μιλάω για μένα στον πληθυντικό, δράττομαι της ευκαιρίας που μου έδωσε μια κοπέλα εδώ στο γραφείο η οποία έχει εξοχικό σε χωριό ονόματι Καλομοίρα. Ε, το σημάδι της μοίρας ήταν σαφές.

    Την εποχή που το Πλυντήριο ήταν ένα μεγάλο must και δε χωρούσες ούτε να κουνήσεις το φρύδι σου ή να ξύσεις το αυτί σου, έριχνε ο dj ένα Παίζεις και γινόταν πανζουρλισμός λες κι έχει βάλει μπάζερ μπίτερ σε τελικό Ευρωλίγκας ο Πρίντεζης.

    Αυτό που δεν έχει αναγνωριστεί ως σήμερα στην Καλομοίρα, και θέλουμε να διορθώσουμε αυτή την ιστορική αδικία, είναι πως τα τραγούδια της, εκτός από μουσικάρα, είχαν και στιχάρες. Τόσο στιχάρες που αν τις ακούσεις να στις απαγγέλει κάποιος, θα βρεθείς να ψάχνεις βιβλία ποίησης, κανέναν Ρίτσο ή καμία Δημουλά ή κανέναν T. H. Lawrence. Οκ, μη μας πετάξετε ντομάτες και μας κυνηγάτε, το ξεχειλώσαμε, αλλά you get the point.

    Βρήκαμε λοιπόν 5 στίχους από 5 κομματάρες της Καλομοίρας και απλώς ανάβουμε το φιτίλι σε μια σπίθα που περιμένει χρόνια να γίνει πυρκαγιά. Θα σηκωθείς από την καρέκλα σου και θα το γυρίσεις σε πάρτι στο σπίτι, στο room to let ή στο γραφείο αν είσαι σαν κι εμάς που μας ξέχασε το καλοκαίρι στην Αθήνα.

    1. Μπορεί να μην έχω στον έρωτα πείρα, το πρώτο φιλί μου ακόμα δεν πήρα

    2. Η καρδιά σου για μένα χτυπά και το ξέρεις/ Τρέχοντας στην αγκαλιά μου θα `ρθείς τελικά

    3. Πέρασαν τόσες εβδομάδες/ Μα εσύ πουθενά/ Χωρίς γιορτές και λιακάδες/ Η ζωή μου περνά

    4. Κρίμα για όσα ζήσαμε/ Μου λες τον κύκλο μας ότι τον κλείσαμε/ Ξέρεις πως είναι άδικο/ Που η αγάπη μας δε θα’χει αύριο

    5. Πρώτη μου φορά, που χτυπάει τρελά/ Πάει να σπάσει η καρδιά μου/ Πώς να σου το πω/ Δεν είναι καλά και τα ελληνικά μου/ Got me feeling blue I ‘m so stuck on you/ Babe I am falling to pieces/ Νιώσε όπως εγώ and with just a kiss/ Ξέρω θα μ’αγαπήσεις!

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Η Έφη Θώδη διασκευάζει το «Madame» σε πανηγύρι στην Ηλεία – Το λέει καλύτερα και από τον Trannos

    Beyoncé: Αν και «έξω από τα νερά της», το νέο της άλμπουμ ανταμείβει την δημιουργικότητά της

    10 τραγούδια των Χατζηφραγκέτα για να ακούς στο repeat στο πλοίο το αργό που σε πάει στην Αμοργό