Μια ηλεκτρονική δημοπρασία για τη «Συλλογή των Beatles» ξεκίνησε στις 6 Δεκεμβρίου μέσω του αρχείου Voices Of Classic Rock (VOCR), το οποίο φιλοξενεί 650 ιστορικές συνεντεύξεις και ραδιοφωνικές εκπομπές με μεγάλους καλλιτέχνες της ροκ που ηχογραφήθηκαν μεταξύ 1964 και 2008.

    Τέσσερα ξεχωριστά αποσπάσματα από τις συζητήσεις με τον Paul McCartney στο «Chaos And Creation In The Backyard», τον John Lennon στο «A Day In The Life», τον George Harrison στο «Abbey Road» και τον Ringo Starr στο «His Lost Medallion» είναι διαθέσιμα στο site.

    Με την πώληση συνεντεύξεων των Beatles, το Voices Of Classic Rock εισέρχεται στην αγορά των NFT (non-fungible tokens)-ψηφιακά πιστοποιητικά ιδιοκτησίας και αυθεντικότητας, που αντιστοιχούν σε μοναδικά αντικείμενα, ψηφιακά ή και φυσικά, τα οποία περνούν στην ιδιοκτησία του αγοραστή. Τα βίντεο είναι αρχεία .WAV και πάνε μαζί με ένα μοναδικό πορτρέτο του κάθε μέλους των Beatles.

    Ο Τζόναθαν Φίρστενμπεργκ διευθύνων σύμβουλος του Voices Of Classic Rock, δήλωσε για τη δημοπρασία: «Η μεγάλη ποικιλία των συνεντεύξεων των Beatles που έχουμε στη συλλογή μας είναι, ίσως, τα πιο πολύτιμα περιουσιακά μας στοιχεία – γι’ αυτό θέλαμε να ξεκινήσουμε με τους John,Paul, George και Ringo – τους απόλυτους Κλασικούς Ροκ σταρ!».

    «Όλες οι συνεντεύξεις που περιέχονται στο VOCR είναι μοναδικές και, όπως κάθε άλλο σημαντικό και μοναδικό αντικείμενο ή έργο τέχνης, θα συνεχίσουν να θεωρούνται σπάνιες και να μεγαλώνει η αξία τους με την πάροδο του χρόνου».