Πίνακας Περιεχομένων
  1. American Song Contest – Μέτριες οι πρώτες εντυπώσεις

  Χρόνια τώρα ακούγονται τα σενάρια για μία αμερικανική Eurovision. Μετά την περσινή νίκη της Ιταλίας με τους Maneskin και την παγκόσμια απήχησή τους, τα σενάρια αυτά έγιναν πραγματικότητα. Έτσι, ξεκίνησε ήδη η πρώτη διοργάνωση του American Song Contest για λογαριασμό του καναλιού NBC του οποίου θα δούμε τον τελικό στις 9 Μάιου, όπου θα διαγωνιστούν οι 50 πολιτείες των Η.Π.Α. για το καλύτερο μουσικό κομμάτι του 2022.

  Πως θα παρακολουθήσουμε και εμείς τον νέο αυτόν θεσμό; Μέσω ΕΡΤ, φυσικά, η οποία έλαβε και επίσημα τα δικαιώματα της μετάδοσης του American Song Contest. Μάλιστα, το πρώτο επεισόδιο με τον 1ο προκριματικό γύρο έχει ήδη ανέβει στην πλατφόρμα του Ertflix και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε κάνοντας κλικ εδώ.

  H αμερικανική βερσιόν του διαγωνισμού θα αποτελείται από μία σειρά 8 σόου. Αφού ολοκληρωθούν οι 5 προκριματικοί γύροι όπου θα διαγωνιστούν οι 50 πολιτείες των Η.Π.Α., θα ακολουθήσουν 2 ημιτελικοί και ένας μεγάλος τελικός, ο οποίος θα μεταδοθεί στις 9 Μαΐου, μία εβδομάδα πριν την Eurovision. Παρουσιαστές της διοργάνωσης είναι οι αμερικανοί superstars Kelly Clarkson και Snoop Dogg. Όπως και στην Eurovision, ο τελικός νικητής θα κριθεί κατά 50% από την κριτική επιτροπή την οποία αποτελούν 56 επαγγελματίες μουσικοί από διαφορετικές πολιτείες ενώ το άλλο 50% θα προκύψει από το televoting.

  American Song Contest – Μέτριες οι πρώτες εντυπώσεις

  To American Song Contest δεν κατάφερε να προκαλέσει τον «ντόρο» που περίμεναν οι διοργανωτές. Η ακροαματικότητα ήταν χαμηλή, τα views των τραγουδιών στο YouTube λίγα και οι αντιδράσεις του κοινού ουδέτερες. Οι χρήστες του Twitter αποδίδουν την μέτρια αυτή πρώτη εντύπωση στο γεγονός ότι οι 56 διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες είναι ως επί των πλείστων «άγνωστοι», σε αντίθεση με τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό που συνήθως εμφανίζονται οι μεγαλύτεροι stars της κάθε χώρας. Πολλοί ήλπιζαν πως θα εμφανιστούν διεθνούς φήμης Αμερικανοί τραγουδιστές, κάτι που δεν συνέβη.

  Ακόμη, φάνηκε να λείπει η ποικιλομορφία που διέπει την Ευρώπη, η οποία καθιστά τον αμερικανικό αντίστοιχο διαγωνισμό λίγο μονότονο.

  Οι παρουσιαστές, βέβαια, έκαναν εξαιρετικά την δουλειά τους, ειδικά με τον Snoop Dogg να αποτελεί «αποκάλυψη» στο πόστο αυτό. Το φόρματ της παρουσίασης των τραγουδιών ήταν εμπνευσμένο έντονα από τον αυθεντικό διαγωνισμό, με πλάνα από την κάθε πολιτεία και μερικές πληροφορίες για το κάθε τραγούδι.

  Εμείς, βλέποντας στο πρώτο επεισόδιο θα πούμε ότι έλειπε η «λάμψη» και η πανηγυρική διάθεση που χαρακτηρίζει την Eurovision, χωρίς ωστόσο να μην περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τον τελικό του νέου αυτού τηλεοπτικού εγχειρήματος.

  Δείτε το recap των τραγουδιών του πρώτου γύρου:

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Beyonce: «Έλαμψε» στην σκηνή των Oscars 2022 – Την συνόδεψε η κόρη της Blue Ivy

  Rosalia: Η άνοδος της «Rihanna του φλαμένκο» στην κορυφή

  Asakaa: Όταν το Drill άλλαξε ριζικά την ραπ μουσική ταυτότητα της Ghana