Ανακοινώθηκε και επίσημα χθες το όνομα του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ. Υπενθυμίζεται πως η Ουκρανία ήταν η μεγάλη νικήτρια πέρυσι, ωστόσο για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να τελέσει την διοργάνωση.

  Έτσι, η Επιτροπή της ΕΡΤ, σε συνεργασία με την 70μελή Επιτροπή Κοινού, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στη διαδικασία επιλογής, κατέληξαν στον Βίκτωρα Βερνίκου ή όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, Victor Vernicos, με το τραγούδι «What They Say».

  Ο Victor Vernicos είναι μόλις 16 ετών, ο νεότερος διαγωνιζόμενος που έχουμε στείλει στην διοργάνωση, με υπέροχη φωνή. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, δήλωσε για το τραγούδι: «Το είδος του τραγουδιού συνδυάζει πάρα πολλά είδη μουσικής, είναι μια μπαλάντα που είναι συναισθηματική αλλά παράλληλα είναι και φεστιβαλική. Είναι ο ύμνος των εσωτερικών σκέψεων του άγχους, είναι όλο δικό μου. Το έγραψα στα 14 μου τον Απρίλιο του 2021» και πρόσθεσε:

  «Εγώ έκανα την παραγωγή, ασχολούμαι με τη μουσική από τα 4 μου όταν άρχισα μαθήματα πιάνου. Άρχισα να γράφω δικά μου τραγούδια στα 11 μου χρόνια και βγάζω κάτι πάρα πολύ αληθινό από μέσα μου».

  Ο Victor Vernicos ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μαθήματα φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

  Πλέον, ανήκει στο δυναμικό της Panik Records. Είναι ανιψιός της Μαρίνας Βερνίκου και αυτό το διάστημα παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής και live performance με τη Νίνα Λοτσάρη.

  Σημειώνεται πως στην τελική τριάδα ήταν επίσης το τραγούδι «Liar» με τη Μελίσσα Μαντζούκη και το «Shout out» από το ντουέτο Αντωνία Καούρη και Μαρία Μαραγκού.

  Ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στις 9, 11 και 13 Μαΐου 2023.