Ολοκληρώθηκαν με την αναμενόμενη αίγλη και λάμψη τα φετινά βραβεία Grammy, με πολλούς και αγαπημένους καλλιτέχνες να ανεβαίνουν στη σκηνή του MGM Grand Arena. Στο τιμόνι της παρουσίασης βρισκόταν ο κωμικός Trevor Noah, ενώ η βραδιά κύλησε χωρίς απρόοπτα. Είχε φοβηθεί το μάτι από τα Oscar και το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock.

  Ωστόσο, η φετινή τελετή ξεχώρισε από τις προηγούμενες και γενικά από όλα τα βραβεία που έχουν διεξαχθεί ως τώρα, αφού ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, παρενέβη μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος. Κάτι αντίστοιχο είχε συζητηθεί και για τα Oscar, ωστόσο τελικά δεν συνέβη.

  Ο Zelensky ζήτησε από όσους παρακολουθούσαν να στηρίξουν τη χώρα με όποιον τρόπο μπορούν. «Ο πόλεμος. Ποιο είναι το ακριβώς αντίθετο της μουσικής; Η σιωπή των κατεστραμμένων πόλεων και των νεκρών», δήλωσε ο Zelensky ο οποίος εμφανίστηκε λίγο πριν βγει στη σκηνή των Grammy για να τραγουδήσει ο John Legend, μαζί με τους Ουκρανούς καλλιτέχνες Μίκα Νιούτον και Λιούμπα Γιακιμτσούκτ.

  «Οι μουσικοί μας φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα αντί για σμόκιν. Τραγουδούν για τους τραυματίες στα νοσοκομεία, ακόμη και για αυτούς που δεν μπορούν να τους ακούσουν. Αλλά η μουσική ακούγεται ανεξαρτήτως συνθηκών», επεσήμανε ο Ουκρανός πρόεδρος και συμπλήρωσε:

  «Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας να ζούμε, να αγαπάμε, να μας ακούν. Στη γη μας μαχόμαστε τη Ρωσία η οποία με τις βόμβες της προκαλεί μια φρικτή σιωπή. Μια σιωπή θανάτου. Γεμίστε τη σιωπή με τη μουσική σας. Γεμίστε τη σήμερα για να πείτε την ιστορία μας. Πείτε την αλήθεια για τον πόλεμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην τηλεόραση. Στηρίξτε μας με όποιο τρόπο μπορείτε. Οποιονδήποτε, αλλά όχι με τη σιωπή. Και μετά θα έρθει η ειρήνη», κατέληξε.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Ο Harry Styles είναι ο Bowie της εποχής μας: Το νέο του τραγούδι μας γυρίζει ξανά σε έναν ανέμελο britpop ήχο

  JK Rowling: Το Twitter δεν «κατέβασε» απειλή κατά της ζωής της γιατί «δεν παραβιάζει την πολιτική ασφαλείας»

  Με πληροφορίες από BBC