Πίνακας Περιεχομένων
    1. Τι θα ακούσεις αν καλέσεις τον αριθμό του Don’t Look Up

    Το Don’t Look Up βγήκε στο Netflix πριν από μερικές εβδομάδες και είναι αδιαμφισβήτητα από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες των ημερών. Πέρα από το αν άρεσε ή δεν άρεσε, ποιο το νόημα και τα σχετικά, στην συζήτηση έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα πιθανό λάθος.

    Μπορεί να έγινε και εσκεμμένα κανείς δεν ξέρει ακόμα. Θυμάστε στο Squid Game που βλέπαμε έναν αριθμό τηλεφώνου, τον οποίο άρχισαν να καλούν εκατομμύρια άνθρωποι; Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο Don’t Look Up.

    Κατά τη διάρκεια μιας ανακοίνωσης στην τηλεόραση, με τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου Δρ. Ράνταλ Μίντι – ο Leonardo DiCaprio- βγαίνει στις οθόνες ο αριθμός 1-800. Στην ταινία ήταν μια γραμμή υποστήριξης για την επερχόμενη μπάλα «θανάτου».

    Ο DiCaprio λέει στο Don’t Look Up: «Αυτή τη στιγμή, εκατομμύρια από εσάς έχετε τις ίδιες αμφιβολίες και ερωτήσεις σχετικά με τον κομήτη που πλησιάζει. Γι’ αυτό η BASH Cellular, σε συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δημιουργεί μια νέα τηλεφωνική γραμμή, δωρεάν, για να απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σας.

    Bash Don't Look Up

    Τι θα ακούσεις αν καλέσεις τον αριθμό του Don’t Look Up

    Ωστόσο, όταν οι άνθρωποι κάλεσαν όντως το 1-800-532-4500, ανακάλυψαν ότι πρόκειται για μια ροζ γραμμή. Όσοι το έχουν καλέσει άκουσαν τα εξής: «Καλώς ήρθατε στην πιο hot γραμμή της Αμερικής. Καυτές κυρίες περιμένουν να σας μιλήσουν. Πατήστε ένα τώρα. Κυρίες, για να μιλήσετε με ενδιαφέροντα και συναρπαστικά αγόρια δωρεάν, πατήστε δύο για να συνδεθείτε δωρεάν τώρα».

    Τώρα αυτό αν πρόκειται για μια μεταγενέστερη φάρσα ή έγινε εσκεμμένα παραμένει ανεξιχνίαστο. Πιθανότατα ο αριθμός μπήκε από τον σκηνοθέτη της ταινίας Adam McKay για πλάκα, επειδή οι περισσότερες ταινίες τείνουν να χρησιμοποιούν το 555 στην αρχή των φανταστικών αριθμών για μην έχουν μπερδέματα.