Σε μια περίοδο που είχε μόλις ολοκληρώσει τα γυρίσματα για την τελευταία του ταινία, την τρίτη σεζόν από τη σειρά The Kingdom, ο Lars von Trier φαίνεται πως θα οδηγηθεί απροσδόκητα και γρηγορότερα απ΄ό,τι υπολόγιζε, στο φινάλε της σκηνοθετικής του καριέρας. Ο λόγος; Η διάγνωσή του με τη νόσο Parkinson είναι η αιτία, με την εταιρεία παραγωγής Zentropa που ίδρυσε μαζί με τον Peter Aalbæk Jensen το 1992, να βγάζει τη σχετική ανακοίνωση.

    «Έχει ακμαίο ηθικό και δέχεται θεραπεία για τα συμπτώματα του», αναφέρει η ανακοίνωση για τον Δανό σκηνοθέτη που από το 2011 μέχρι το 2018 είχε φάει μπαν από το Φεστιβάλ των Καννών, γιατί είχε δηλώσει πως κατανοούσε τον Χίτλερ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Zentropa, ο 66χρονος Trier θα συμμετέχει σε περιορισμένο αριθμό συνεντεύξεων τύπου για την τρίτη σεζόν της σειράς, που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του 2022, με τις πρώτες προβολές της να γίνονται στο φεστιβάλ της Βενετίας στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η σειρά μάλιστα έχει εξασφαλίσει τη διανομή της και σε δίκτυα στη Βόρεια Αμερική, στη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Λατινική Αμερική την Τουρκία και την Ινδία.

    Αυτό σημαίνει πως ο Lars von Trier θα χρειαστεί να κάνει κάποια ταξίδια στο εξωτερικό και αναμφίβολα το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων θα πάει στη νόσο του.

    Το The Kingdom Exodus είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος μιας αμφιλεγόμενης σειράς που έκανε ο Trier για πρώτη φορά το 1994 στη Δανία.

    Αυτή η διάγνωση πάντως, δεν πρέπει να σοκάρει πολύ το κοινό, καθώς πριν ένα χρόνο, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο Lars von Trier δε μπορούσε να συγκρατήσει την κίνηση των χεριών του και είχε αρχίσει από τότε η σπέκουλα.