Το Netflix δεν μας απογοητεύει ούτε και τον Αύγουστο, αφού εκτός από τρεις πολύ καλές σειρές που έγιναν διαθέσιμες στην πλατφόρμα, έχουν προστεθεί στη βιβλιοθήκη και τρεις ταινίες που έχουν μείνει στην ιστορία.

    Επιστρέφοντας, λοιπόν, από τις διακοπές ή όσο βρίσκεσαι στη βεράντα σου κατά τις βραδινές ώρες, μπορείς να πατήσεις play σε κάποια από τις ακόλουθες. Ακόμα κι αν τις έχεις παρακολουθήσει στο παρελθόν, αξίζουν τον χρόνο σου για ακόμη μια φορά.

    3 σειρές που αξίζει να παρακολουθήσεις τον Αύγουστο στο Netflix

    The Last Black Man in San Francisco

    Η ταινία διηγείται τη ζωή δύο νεαρών φίλων, του Jimmie και του Mont, που ζουν στην υποβαθμισμένη περιοχή Bayview-Hunters Point του San Fransisco. Τα άσχημα οικονομικά τους τούς αναγκάζουν να συγκατοικούν στο σπίτι του παππού του Monty, όμως σε κάθε ευκαιρία καβαλούν το παλιό τους πατίνι και πηγαίνουν στην ιστορική Fillmore District για να δουν το παλιό σπίτι του Jimmie, ένα βικτοριανό διώροφο που έχτισε ο παππούς του τη δεκαετία του ’40 αλλά έχασε ο πατέρας του το ’90.

    Κάθε τόσο ο Jimmie κάνει κάποιες αλλαγές στο σπίτι, ωστόσο όταν αυτό αδειάζει αποφασίζει να το διεκδικήσει με τον παραδοσιακό τρόπο, την κατάληψη. Πρόκειται για μια αστεία και ευαίσθητη ταινία που αξίζει να δεις.

    The Shawshank Redemption

    H ιστορία ακολουθεί τον Andy Dufresne, ο οποίος πρέπει να περάσει δύο φορές ισόβια στις φυλακές Shawshank του Maine, για τον φόνο της συζύγου του και του εραστή της, ενώ είναι αθώος. Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Stephen King, ο Andy προσπαθεί να προσαρμοστεί στη φυλακή και να κερδίσει τον σεβασμό των υπόλοιπων φυλακισμένων.

    Η ταινία πανακυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες όταν την τίμησαν τα Όσκαρ με 7 υποψηφιότητες, αλλά έγινε τελικά επιτυχία μέσα από τις προβολές του στην τηλεόραση.

    The Souvenir

    Μια φιλόδοξη αλλά ντροπαλή φοιτήτρια κινηματογράφου αρχίζει να βρίσκει την καλλιτεχνική της φωνή όσο βρίσκεται σε σχέση με ένα χαρισματικό, καλοντυμένο, αλλά αφερέγγυο άντρα. Μητέρα και φίλοι ανησυχούν για εκείνη, αλλά  δεν ακούει κανέναν και μπαίνει όλο και πιο βαθιά σε μια χειριστική σχέση. Μεγαλύτερός της, με εξαιρετικές σπουδές, με δουλειά στο υπουργείο εξωτερικών, εκλεπτυσμένα γούστα και αγάπη για την κλασική μουσική, μοιάζει αψεγάδιαστος, αλλά κρύβει ένα μυστικό που θα σημαδέψει την κοινή τους ζωή και την μεταξύ τους σχέση.

    Ακόμη κι αν το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας της Joanna Hogg, η οποία βραβεύτηκε από το Φεστιβάλ Sundance, διαδραματίζεται σε κλειστούς χώρους, στο διαμέρισμα της ηρωίδας του, στο υπέροχο σπίτι των γονιών της, σε λαμπερές αίθουσες τσαγιού, σε παλάτσο της βενετίας, στην σχολή, ή στο στουντιο όπου γυρίζει τις σπουδαστικές της ταινίες, κατορθώνει να περιγράψει με απόλυτη ακρίβεια τόσο τον εσωτερικό κόσμο της ηρωίδας της, όσο και τον πραγματικό κόσμο γύρω της.