Πίνακας Περιεχομένων
    1. Jeffrey Wright
    2. Willem Dafoe
    3. Andy Serkis
    4. Tom Hardy
    5. Christian Bale
    6. J. K. Simmons
    7. Ryan Reynolds

    DC και Marvel μπαίνουν σε αυτή τη νέα δεκαετία με άφθονο υλικό σε ταινίες και σειρές και θέλουν να κυριαρχήσουν. Η Marvel κουβαλάει μια επιτυχημένη δεκαετία που της έφερε και την πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών, το Endgame. Η DC προέρχεται από την αποθέωση του Snyder’s Cut για το Justice League και θέλει να το κεφαλαιοποιήσει, σε μια περίοδο που ο μεγάλος αντίπαλος θα πρέπει να χτίσει ξανά τη σχέση με το κοινό, μετά τις αποχωρήσεις των Robert Downey Jr., Chris Evans και Scarlett Johansson από το MCU.

    Το φθινόπωρο ανήκει στη Marvel με τρεις ταινίες της (Shang Chi, Eternals, Spider-Man 3), αλλά από το 2022 θα έχουμε σκληρό ανταγωνισμό, με τη DC να κυκλοφορεί το νέο Batman, πάνω στο οποίο ποντάρει πάρα πολλά. Εκεί θα πρωταγωνιστήσουν ηθοποιοί που έχουν επαγγελματικούς δεσμούς με τη Marvel. Αυτό ήταν μια καλή αφορμή να βρούμε 7 περιπτώσεις ηθοποιών που είχαν ρόλο και στα δύο σύμπαντα, με κάποιους να το κάνουν σε βάθος δεκαετιών και άλλους σχεδόν ταυτόχρονα, σε βαθμό που μπερδεύει το κοινό.

    Γιατί το James Bond 25 θα «πεθάνει» αν αναβληθεί ακόμα μια φορά

    Jeffrey Wright

    Ο Wright, που γνωρίσαμε στο Westworld, θα κάνει μέσα σε δύο χρονιές το νταμπλ. Φέτος, τον βλέπουμε στη σειρά What If..? της Marvel να υποδύεται τον Παρατηρητή. Το 2022, τον Μάρτιο, θα τον δούμε στη νέα ταινία Batman, όπου θα υποδυθεί τον ντετέκτιβ Gordon.

    Willem Dafoe

    Στις αρχές της χιλιετίας, ο Dafoe υποδύθηκε τον Green Goblin στον Spider-Man του Tobby Maguire. Το 2018 τον είδαμε στο ρόλο του Vulko στο Aquaman, όπως τον είχαμε δει και νωρίτερα στο Justice League. Τον ερχόμενο Νοέμβριο θα τον δούμε ξανά ως Green Goblin στο Spider-Man: No Way Home. Τουλάχιστον, αυτό μας έδειξε το trailer. Έτσι, ο Dafoe θα έχει 3 σερί δεκαετίες σε Marvel ή DC.

    Andy Serkis

    Ο Andy Serkis είναι κι αυτός σχετικά φρέσκος στην εναλλαγή. Το 2018 τον είδαμε στο Black Panther ως Klaw και το 2022 θα τον δούμε στο Batman στο ρόλο του Alfred, όπως αναφέρει το Indiewire.

    Tom Hardy

    Το 2008 ο Hardy ενσάρκωσε τον Bane στο Dark Knight. Το 2018 έγινε ο Venom της Marvel και θα ξαναγίνει στο Carnage που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

    Christian Bale

    Στην τριλογία του Nolan ήταν ο Batman. Ήταν ίσως από τους πιο χαρακτηριστικούς Batman. Αν όχι ο καλύτερος, τότε πίσω από τον Michael Keaton. Ο Bale όμως έχει αφήσει τη DC και έχει μπει στο MCU, καθώς θα τον δούμε στο επερχόμενο Thor: Love and Thunder στο ρόλο του Gorr.

    J. K. Simmons

    Ο Simmons είναι ίδια κατάσταση με τον Dafoe. Στην τριλογία του Maguire ήταν ο εκδότης της εφημερίδας John Johnah Jameson. Στο Justice League υποδύθηκε τον αστυνομικό James Gordon. Τώρα, θα τον δούμε ξανά στη νέα ταινία Spider-Man, πάλι ως Jameson.

    Ryan Reynolds

    Μπορεί ο Deadpool να μην έχει μπει ποτέ στο MCU, αλλά να είναι ήρωας της Sony, δεν παύει όμως να βρίσκεται με την ευρύτερη έννοια στο σύμπαν της Marvel. Ο Ryan Reynolds όμως είχε πρωταγωνιστήσει στο Green Lantern το 2008, πολύ πριν ταυτιστεί με τον Deadpool.