Μετά από ενάμιση χρόνο συνεχών αναβολών, το «No Time to Die» πήρε το πράσινο φως και πλέον όλοι αδημονoύν για την πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες, στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι φανατικοί θαυμαστές του πράκτορα 007, θα παρακολουθήσουν για τελευταία φορά τον Daniel Craig στον ρόλο, ωστόσο πριν καλά-καλά βρεθούν μπροστά στην μεγάλη οθόνη για τη προβολή του, έχουν στρέψει την προσοχή και σε ένα βασικό ερώτημα που έχει γεννηθεί το τελευταίο διάστημα. Ποιο θα είναι, δηλαδή, το πρόσωπο που θα γίνει ο επόμενος Jame Bond, καθώς και το αν είναι του γυναικείου φύλου.

    Παρά το γεγονός ότι πυροδοτήθηκε το εν λόγω θέμα που ξεκίνησε από την Lashana Lynch, η οποία εξέφρασε την επιθυμία της να δει γυναίκα στον ρόλο του James Bond, οι πιθανότητες για να συμβεί αυτό είναι μηδαμινές. Η ίδια είχε πει χαρακτηριστικά: «Ο επόμενος 007 θα μπορούσε να είναι άνδρας ή γυναίκα, λευκός, μαύρος, Ασιάτης ή μιγάς» και πρόσθεσε: «Μπορεί να είναι νέος ή γέρος. Στο τέλος της ημέρας, ακόμη κι ένα δίχρονο μπορεί να παίξει τον Bond και όλοι θα πήγαιναν σινεμά να δουν τι μπορεί να κάνει το δίχρονο, έτσι δεν είναι;».

    Daniel Craig: Αποχαιρετά συγκινημένος τον James Bond μετά από 15 χρόνια στον ρόλο του πράκτορα

    Κι ενώ θα μπορούσε να υπάρχει μια λογική σε αυτό, βγαίνοντας από τα τετριμμένα, η παραγωγός της ταινίας, Barbara Broccoli δεν βλέπει γιατί θα πρέπει ένας ανδρικός χαρακτήρας, να γίνει γυναικείος. Μιλώντας στον Guardian, το 2018, είχε δηλώσει πως «γράφτηκε ως άνδρας και θεωρώ θα πρέπει να μείνει έτσι. Κι αυτό είναι εντάξει. Δεν πρέπει να μετατρέψουμε τους ανδρικούς χαρακτήρες σε γυναικείους. Ας δημιουργήσουμε απλώς περισσότερους γυναικείους χαρακτήρες και ας προσαρμόσουμε την ιστορία σε εκείνους».

    Να σημειωθεί, εδώ, πως η Broccoli προσπάθησε να αναλάβει την παραγωγή και ενός γυναικείου franchise, με πρωταγωνίστρια την Jinx που υποδύθηκε η Halle Berry στο Die Another Day το 2002, όμως η MGM της το αρνήθηκε.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Daniel Craig, ο οποίος σε συνέντευξή του στους Radio Times απάντησε στις εν λόγω φήμες πως: «Είναι πολύ απλό. Απλώς θα πρέπει να υπάρξουν καλύτεροι ρόλοι για γυναίκες και έγχρωμους ηθοποιούς».

    Είναι προφανές πως θα μπορούσε μια γυναίκα ηθοποιός να ενσαρκώσει κάτι αντίστοιχο του James Bond, αλλά γιατί να μην δημιουργηθεί από την αρχή ένας ρόλος με αποκλειστικότητα, χωρίς να πρέπει στη συνέχεια να συγκριθεί με τους άντρες του πράκτορα 007; Γιατί, δηλαδή, να αλλάξει όλη η φιλοσοφία της ταινίας, αντί να κυκλοφορήσει κάτι φρέσκο και μοναδικό; Και, δυστυχώς, στο τέλος της ημέρας αν τελικά ένας γυναικείος ρόλος γινόταν ένας James Bond, το σίγουρο είναι πως οι κινηματογραφικές αίθουσες δεν θα ήταν το ίδιο γεμάτες, ας μην κρυβόμαστε πίσω απ’το δάχτυλό μας.