Πίνακας Περιεχομένων
    1. Όσα αναφέρει ο Leto για τον Morbius

    Κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο spin off του Spider-Man, με πρωταγωνιστή τον Jared Leto στον ρόλο του Michael Morbius, ενός «ζωντανού βρικόλακα» που αν και αρχικά εμφανίστηκε ως κακός, γίνεται κάτι σαν αντιήρωας στη δική του ταινία. Αναμενόταν να κυκλοφορήσει πέρσι, αλλά λόγω της πανδημίας πήγε «πίσω» όπως και μια πληθώρα ταινιών.

    Η επίσημη περίληψη αναφέρει: «Ένας από τους πιο συναρπαστικούς και αντικρουόμενους χαρακτήρες της Marvel έρχεται στη μεγάλη οθόνη καθώς ο βραβευμένος με Όσκαρ, Jared Leto, μεταμορφώνεται στον αινιγματικό αντιήρωα, Michael Morbius.

    Επικίνδυνα άρρωστος με μια σπάνια διαταραχή στο αίμα και αποφασισμένος να σώσει άλλους που υποφέρουν από το ίδιο, ο Dr Morbius επιχειρεί να πάρει ένα απελπιστικό ρίσκο. Αυτό που αρχικά φαίνεται να είναι ριζική επιτυχία σύντομα αποκαλύπτεται ότι είναι μια θεραπεία δυνητικά χειρότερη από την ασθένεια».

    Ουσιαστικά αυτός ο χαρακτήρας της Marvel είναι ένας επιστήμονας που στην προσπάθεια να γιατρέψει την ασθένεια του, μεταμορφώνεται σε βαμπίρ με υπεράνθρωπες δυνάμεις. Παρόλο που δεν του αρέσει ο νέος του εαυτός, αποφασίζει με αυτές τις δυνάμεις που έχει πλέον να βάλει τέλος στο έγκλημα και σε όσους δεν αξίζει να ζουν.

    Εκτός από τον Leto, στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Adria Arjona (Pacific Rim Uprising), Matt Smith (Doctor Who), Jared Harris (Chernobyl) και ο πρωταγωνιστής των Fast and Furious, Tyrese Gibson. Διανέμεται από τη Sony Pictures Releasing και πρόκειται να είναι η τρίτη ταινία στο Σύμπαν του Spider-Man της Sony, ενώ η ταινία θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2022.

    Όσα αναφέρει ο Leto για τον Morbius

    Ο Leto αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του Morbius, λέγοντας ότι είναι μια προβληματική προσωπικότητα, που κατά βάθος είναι καλή. «Μέσα στον Morbius, υπάρχει ένα άτομο που έχει ηθικό κανόνα. Υπάρχει ένας καλός άνθρωπος. Τελικά είναι αυτός ο κοινός αγώνας μεταξύ καλού και κακού.

    Αυτό μου αρέσει πολύ σε αυτή την ταινία. Δεν βαδίζουμε σε τόσο ξεκάθαρο μονοπάτι. Δεν υπάρχει σαφής γραμμή ανάμεσα στο τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Είναι ένας ατελής άνθρωπος. Δεν είναι ο υπερήρωας, αλλά ένας βαθιά πολύπλοκος χαρακτήρας και ατελής».