Στα αγαπημένα τους Βαλκάνια επιστρέφουν οι Expendables του Sylvester Stallone για την 4η ταινία του franchise. Μετά την Αλβανία που είδαμε στη δεύτερη ταινία με τον Jean-Claude Van Damme στο ρόλο του κακού, τώρα η Ελλάδα γίνεται μέρος της παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη από αύριο οι πρωταγωνιστές της ταινίας, χωρίς να διευκρινίζεται αν η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα θα αναφέρονται στην πλοκή ή θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τα γυρίσματα.

    Εξάλλου, η Θεσσαλονίκη έχει στημένα στούντιο από την ταινία του Antonio Banderas, τα γυρίσματα της οποίας προηγήθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Σε αυτή την ταινία ο παραλιακός δρόμος στην Καλαμαριά είχε μετατραπεί ώστε να θυμίζει Μαϊάμι, οπότε δεν είναι απίθανο να ακολουθηθεί η ίδια συνταγή και η Θεσσαλονίκη να μην έχει κάποια αναφορά στην πλοκή. Ο Banderas θα συμμετέχει και αυτός στην 4η ταινία.

    Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, θα έρθουν στην Ελλάδα ο κεντρικός ήρωας των Expendables 4, ο Jason Statham, καθώς αυτός έχει αναλάβει τη σκυτάλη της ομάδας των Αναλώσιμων και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρος ο ρόλος του Sylvester Stallone. Ο ιθύνων νους του franchise έχει ολοκληρώσει τις δικές του σκηνές στο Λονδίνο και έχει πει πως δε θα βρίσκεται σε πιθανά επόμενα sequel.

    Σε κάθε περίπτωση, μαζί με τον Statham, στη συμπρωτεύουσα θα αριβάρουν οι Dolph Lundgren, Tony Jaa, Andy Gardia και οι νέες προσθήκες, ο 50 Cent και η Megan Fox. Αυτή, ελπίζουμε, δίχως τον Machine Gun Kelly και τις εκτεταμένες δημόσιες επιδείξεις του έρωτα τους.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι για τις ανάγκες της ταινίας, θα χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός που θα διατεθεί από τον ελληνικό στρατό, κυρίως οχήματα τύπου τανκ και πολυβόλα.

    Το Expendables 4 θα σκηνοθετήσει ο Scott Waugh και στο καστ επιστρέφει μετά την 2η ταινία ο Randy Couture, στους κακούς της υπόθεσης θα ανήκει ο νεαρός Iko Uwais από το The Raid, ενώ θεωρείται απίθανο να έχουμε εμφάνιση από έναν εκ των Schwarzenegger ή Bruce Willis όπως στις προηγούμενες ταινίες.