Στο Once Upon A Time In Hollywood, ο Leonardo DiCaprio υποδύεται έναν ηθοποιό στη δεκαετία του ’60, στο Χόλιγουντ, στην εποχή που έδρασε ο Charles Manson, με τη δολοφονία της Sharon Tate. Στην επόμενη ταινία του, ο Αμερικανός ηθοποιός θα καταπιαστεί ξανά με ένα ζήτημα αίρεσης, αυτή τη φορά πιο αιματηρό και πιο επώδυνο για την αμερικανική συλλογική μνήμη.

    Ο Jim Jones ήταν ένας ηγέτης θρησκευτικής αίρεσης που ιδρύθηκε το 1955 και ολοκληρώθηκε το 1978 και είχε μάλιστα φτιάξει τη δική του πόλη, το Jonestown. Ήταν ένας Χριστιανός Μαρξιστής, που έκανε τα κηρύγματα του στο Ναό των Ανθρώπων στο Σαν Φρανσίσκο. Ο Jones είχε ανακηρύξει εαυτόν μεσσία και υποσχόταν στους ακόλουθους του τη γη της επαγγελίας κάπου στις ζούγκλες της Νότιας Αμερικής και πιο συγκεκριμένα στη Γουιάνα.

    Από μικρός, ο Jones ήταν ένα παπαδοπαίδι και σύντομα απέκτησε τη φήμη ότι μπορεί να προβλέψει το μέλλον και να θεραπεύσει τους αρρώστους. Το 1955 ίδρυσε την Πεντηκοστιανή Εκκλησία που ονόμασε Peoples Temple και για ένα διάστημα ασχολήθηκε με τα ανθρώπινα δικαιώματα και φρόντιζε τους φτωχούς. Μιλούσε όμως υπέρ του φυλετικού διαχωρισμού. Το 1971 μετέφερε την εκκλησία του στο Σαν Φρανσίσκο και το 1977 κατευθύνθηκε μαζί με τους ακόλουθους του στη Γουιάνα, όπου ξεκίνησε ένα κοινόβιο. Ως ηγέτης, κακοποιούσε και εκμεταλλευόταν διαρκώς τους ακόλουθους του.

    Κάποια στιγμή, η δράση του έφτασε στα αυτιά κυβερνητικων αξιωματούχων και ο Βουλευτής της Καλιφόρνια Ryan Kelly πήγε με συγγενείς των ακολούθων στη Γουιάνα για να διεξάγει ανεπίσημη έρευνα. Η κατάληξη ήταν ο Jones να βάλει μπρος το σχέδιο του για μαζική αυτοκτονία και διέταξε τους ακόλουθους να πιουν ένα υγρό με δηλητήριο. Το ήπιαν όλοι αδιαμαρτύρητα και η τελική καταμέτρηση των νεκρών έφτασε στους 918. Ο Jones πυροβολήθηκε στο κεφάλι και έτσι ολοκληρώθηκε μια μαύρη σελίδα.

    Ο Leonardo DiCaprio βρίσκεται σε τελικές συζητήσεις με την Metro Goldwyn Mayers για να πρωταγωνιστήσει στη βιογραφική ταινία, της οποίας το σενάριο υπογράφει ο Scott Rosenberg, σεναριογράφος του Venom, ενώ θα αναλάβει και την παραγωγή. Μέχρι να αρχίσουν τα γυρίσματα επομένως, υπάρχει μεγάλη απόσταση, αφού θα πρέπει να βρεθούν και οι υπόλοιποι ηθοποιοί στο καστ.

    Ως τότε, ο Leonardo DiCaprio ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του Don’t Look Up του Adam McKay στο Netflix, αλλά και για το Killers of A Flower Moon του Martin Scorcese.