Σε κάποια φάση της ζωής μας, όλοι λίγο-πολύ έχουμε αστειευτεί με τη μπάλα βόλεϊ που είχε ο Tom Hanks στην ταινία Ναυαγός. Από τις καλύτερες ταινίες btw. Αυτή η μπάλα, όμως, πουλήθηκε σε δημοπρασία, με τον ιδιοκτήτη να βάζει πολύ βαθιά το χέρι στη τσέπη του.

    Το διάσημο prop της υποψήφιας για δύο Όσκαρ ταινίας του 2000, πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Prop Store, καταρρίπτοντας τις αρχικές εκτιμήσεις πώλησης για 40.000 έως 60.000 λίρες. Κι αυτό γιατί η τελική του αξία ήταν οι 230.000 λίρες.

    «Η υπόλευκη δερμάτινη μπάλα βόλεϊ είναι πολύ ταλαιπωρημένη προκειμένου να δημιουργήσει το εφέ μιας φθαρμένης, βρώμικης εμφάνισης. Υπάρχει ένα σκούρο καφέ και κόκκινο «πρόσωπο» στο μπροστινό μέρος, που αντιπροσωπεύει το ματωμένο αποτύπωμα του χεριού του Chuck Noland. Διαθέτει ένα ξεθωριασμένο ζευγάρι μάτια, μύτη και στόμα. Η κορυφή είναι σκισμένη και μια σειρά από κομμάτια καπνού αναπαράγουν την εμφάνιση των μαλλιών» ανέφερε η περιγραφή του Wilson.

    Το σχήμα της μπάλας παραμορφώθηκε ελαφρώς και οι λεπτομέρειες του προσώπου έγιναν κάπως θολές σε σύγκριση με τα πλάνα στις αρχές της ταινίας, καθώς το prοp πέρασε αρκετές μέρες μέσα στη θάλασσα για τις ανάγκες του ρόλου του.

    Στο μεταξύ, ο οίκος δημοπρασιών Prop Store, έβγαλε στο σφυρί πάνω από 1.100 αντικείμενα από ταινίες, συμπεριλαμβανομένου του κοστουμιού που φορούσε ο Will Ferrell στην ταινία Elf του 2003. Το κοστούμι πωλήθηκε για 235.000 δολάρια, τιμή σχεδόν 10 φορές υψηλότερη από την εκτιμώμενη.