Όλοι οι σινεφίλ έχουν τα βλέμματα στραμμένα στο Avatar: The Way of Water, που θα κυκλοφορήσει στις 16 Δεκεμβρίου, για τις ανάγκες του οποίου λέγεται πως δαπανήθηκαν περίπου 250 εκατ. δολάρια, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για την καμπάνια στην προώθηση της ταινίας.

    Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να σπάσει όλα τα ρεκόρ στις εισπράξεις, ώστε να βγάλει έστω τα χρήματα για τη δημιουργία της. Όπως είπε στα στελέχη της Disney και των 20th Century Studios ο James Cameron, ο σκηνοθέτης της ταινίας, μιλώντας στο GQ, «πρέπει να γίνει η τρίτη ή η τέταρτη ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις στην ιστορία. Αυτό είναι το όριό σας. Αυτό είναι και το σημείο όπου θα βγάλετε τα λεφτά σας», ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για την χειρότερη επιχειρηματική υπόθεση στην ιστορία του κινηματογράφου.

    Το Avatar: The Way of Water έρχεται 13 χρόνια μετά την πρώτη ταινία, η οποία κυκλοφόρησε το 2009 και έκανε υψηλές εισπράξεις της τάξεως των 2,9 δισ. δολαρίων. Ο Cameron ανέφερε επίσης στη συνέντευξη του πως στέλεχος της Fox απέρριψε αρχικά την πρώτη ταινία, και συγκεκριμένα ο Peter Chernin, ο οποίος διηύθυνε το στούντιο εκείνη την εποχή.

    Διαβάστε ακόμη: Τιτανικός: Πώς ο Leonardo DiCaprio παραλίγο να χάσει τον ρόλο που του έδωσε το «χρυσό» εισιτήριο στο Χόλυγουντ

    Φέρεται να ρώτησε τον Cameron «υπάρχει περίπτωση να βγάλεις χρήματα από μια ταινία-αηδία για έναν χίπι που αγκαλιάζει δέντρα;”. Ο σκηνοθέτης θυμήθηκε ότι απάντησε τότε στον Chernin: «Μπορεί να φανείς μεγάλος βλάκας αν βγάλει πολλά χρήματα», αναφέροντας πώς στην Universal μετάνιωσαν το γεγονός ότι απέρριψαν τον Τιτανικό.

    Πάντως, το Avatar: The Way of Water βρίσκεται σε καλό δρόμο στο box office συγκριτικά με το «Black Panther: Wakanda Forever». Το sequel του Ryan Coogler της Marvel έχει μέχρι στιγμής εισπράξει περισσότερα από 545 εκατομμύρια δολάρια από τότε που κυκλοφόρησε, στις 11 Νοεμβρίου.