Το συμβόλαιο της Elizabeth Olsen με την Marvel Studios για τον ρόλο της Wanda Maximoff/Scarlet Witch ήταν μία μεγάλη επιτυχία για την ηθοποιό. Ωστόσο, καθώς παίζει τον συγκεκριμένο ρόλο από το 2015 οπότε και πρωτοεμφανίστηκε ο χαρακτήρας της στο Avengers: Age of Ultron, ήταν εξαιρετικά δεσμευτικός για εκείνη και της στοίχισε το να χάσει ρόλους που θα ήθελε πολύ να δεχτεί, όπως γράφτηκε στους New York Times. Ανάμεσά τους, και η συμμετοχή στον «Αστακό», του Γιώργου Λάνθιμου.

  «Μου είχαν προτείνει να συμμετάσχω στον Αστακό του Γιώργου Λάνθιμου. Έπρεπε να την απορρίψω λόγω των υποχρεώσεών μου. Ένιωσα μεγάλη απογοήτευση γιατί ενώ από την μία είχα την ασφάλεια που μου προσέφερε η Marvel, από την άλλη έχανα ρόλους που θεωρούσα πως μου ταίριαζαν περισσότερο. Και όσο απομακρυνόμουν, τόσο λιγότερο με είχαν στα υπόψιν τους για παρόμοιους ρόλους» αναφέρει η Elizabeth Olsen.

  Δεν έγινε σαφές ποιον ρόλο θα είχε λάβει η 33χρονη ηθοποιός. Λογικά, θα ήταν ή ο πρωταγωνιστικός της Rachel Weiss ή εκείνος της Lea Seydoux. Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη δέχτηκε πολύ θετικές κριτικές ενώ έλαβε και πολλές υποψηφιότητες και βραβεία, ανάμεσά τους και στα Oscars. Εκτός της συμμετοχής της στην Marvel, η Olsen διατηρεί ένα πιο καλλιτεχνικό προφίλ όσον αφορά τους κινηματογραφικούς ρόλους που επιλέγει. Ίσως, όντως, ο ρόλος στον «Αστακό» να ήταν πιο ταιριαστός για εκείνη, εάν και δεν μπορούμε να φανταστούμε άλλη στον ρόλο της Wanda ή την ίδια να αντικαθιστά τις Weiss ή Seydoux στο The Lobster.

  Η αρχική συμφωνία της με τη Marvel ήταν να εμφανιστεί μόνο σε τρεις ταινίες. Αργότερα, όμως οι δύο μεριές συμφώνησαν να ανανεωθεί το συμβόλαιό της ώστε να εξερευνηθεί περισσότερο ο πολύπλοκος χαρακτήρας της Scarlet Witch στα WandaVision και Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Η ίδια δέχτηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό της γράφοντας στους New York Times πως «το ότι αυτήν την φορά είχα την δύναμη του να επιλέξω να συνεχίσω ή όχι ήταν σημαντική για μένα».

  H Olsen έχει να παίξει σε ταινία εκτός του σύμπαντος της Marvel από το 2018, λόγω των υποχρεώσεών της ως Scarlet Witch. Τώρα που ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα και το Doctor Strange in the Multiverse of Madness, το οποίο κυκλοφόρησε μερικές εβδομάδες πριν, θα ξανά δούμε την ηθοποιό στην επερχόμενη σειρά του HBO Max «Love and Death», δίπλα στον Jesse Plemons.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Απόψε μένεις σπίτι: 4 ταινιάρες που θα βρεις στο Ertflix για να δεις το ΣΚ

  Christopher Walken: Τον νέο του Αυτοκράτορα βρήκε το sequel του Dune στο πρόσωπο του θρυλικού ηθοποιού

  Secret Wars: Το επόμενο «Endgame» που προμηνύουν τα γεγονότα του Doctor Strange in the Multiverse of Madness