Ο Harry Styles παρέλαβε με ταπεινότητα το βραβείο ερμηνείας για έναν από τους πρώτους μεγάλους κινηματογραφικούς του ρόλους στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF). Ο εκκεντρικός τραγουδιστής/ ηθοποιός και το υπόλοιπο καστ της ταινίας «My Policeman» έλαβαν το βραβείο Συνολικής Ερμηνείας στην τελετή απονομής του Φεστιβάλ το βράδυ της Κυριακής.

    «Σας ευχαριστώ πολύ όλους, εκ μέρους όλων μας, για αυτό το υπέροχο, υπέροχο βραβείο» είπε ο Styles, που ενσαρκώνει έναν ομοφυλόφιλο αστυνομικό τη δεκαετία του ’50, ο οποίος είναι παντρεμένος με μια δασκάλα, τη Μάριον (Emma Corrin), αλλά και έχει σχέση με έναν επιμελητή μουσείου, τον Πάτρικ (David Dawson).

    «Μας άρεσε πολύ που συνεργαστήκαμε σε αυτήν την ταινία. Και ελπίζουμε να την απολαύσετε». Εκτός από το πρώτο του βραβείο υποκριτικής, ήταν κι η πρώτη φορά που απονεμήθηκε βραβείο Συνολικής Ερμηνείας στο TIFF. Την ταινία σκηνοθέτησε ο Michael Grandage και το σενάριο είναι του Ron Nyswaner βασισμένο στο μυθιστόρημα της Bethan Roberts.

    Στην συνέντευξη τύπου για την ταινία, τόνισε ότι ο χαρακτήρας που υποδύεται «είναι πολύ περίεργος». «Νομίζω ότι είναι κάποιος που γεννιέται σε έναν πολύ μικρό κόσμο και, αν έχεις γεννηθεί σε τέτοιο περιβάλλον, νιώθεις ότι ξέρεις πού είναι η άκρη του κόσμου. Σιγά-σιγά σε όλη την ιστορία, νομίζω ότι συνειδητοποιεί ότι υπάρχει κόσμος και πέρα από το Μπράιτον.

    Νομίζω ότι οι άνθρωποι ζουν ολόκληρες ζωές σε πολύ μικρές φούσκες όπως αυτός, και αν έτσι έχετε μεγαλώσει εσείς και όλοι γύρω σας και γενιές πριν από εσάς, οι γονείς σας κ.λπ. έχουν ζήσει όλοι μέσα στη μικρή φούσκα τους, είναι προφανές πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς τον κόσμο έξω από αυτή» ανέφερε χαρακτηριστικά.