Συνεχίζονται οι εξελίξεις μετά το πολύκροτο χαστούκι του Will Smith προς τον κωμικό Chris Rock στην βραδιά των Oscars 2022. Μετά την αντίδραση της κοινής γνώμης ο 53χρονος Smith αναγκάστηκε να απολογηθεί δημόσια στον Rock και στην Ακαδημία, ενώ η δεύτερη ανακοίνωσε πως ερευνά το ζήτημα και ενδεχομένως να υπάρξουν κυρώσεις. Για να τους προλάβει, ο ίδιος ο Smith παραιτείται από μέλος της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

  Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ο Will Smith θα κρατήσει το βραβείο του για την ταινία King Richard και θα μπορεί να παρευρίσκεται σε μελλοντικές τελετές. Ακόμη, θα έχει την δυνατότητα να είναι ξανά υποψήφιος για κάποιο βραβείο στο μέλλον. Αυτό που δεν θα μπορεί να κάνει είναι να ψηφίσει για τους νικητές των βραβείων, όπως κάνουν όλα τα άλλα μέλη της Academy of Motion Picture Arts & Sciences.

  «Η λίστα αυτών που πλήγωσα είναι μεγάλη και περιλαμβάνει τον Chris (σ.σ. Rock), την οικογένειά του, πολλούς από τους φίλους και τους οικείους μου, όλους όσους παρευρέθηκαν στην τελετή και το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο που παρακολουθεί από το σπίτι» ανέφερε ο Smith στην ανακοίνωσή του. «Επίσης, στέρησα από τους υποψήφιους και τους νικητές την δυνατότητα να γιορτάσουν την αναγνώριση της δουλειάς τους, επισκιάζοντάς τους. Είμαι βαθιά πληγωμένος», προσθέτει.

  Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας David Rubin αποδέχτηκε την παραίτηση του Smith και πρόσθεσε στην επίσημη ανακοίνωσή του ότι: «συνεχίζουμε να ερευνούμε την υπόθεση ώστε να προχωρήσουμε με πειθαρχικές ποινές προς το πρόσωπό του. Η επόμενη συνάντηση του συμβουλίου μας έχει προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου». Η Ακαδημία έχει δώσει 15 μέρες προθεσμία στον πρωταγωνιστή του «King Richard» να συντάξει την γραπτή του απολογία.

  Ο Will Smith ανέβηκε στην σκηνή των 94ων Βραβείων Oscar και χαστούκισε ζωντανά των Chris Rock αφού έκανε ένα αστείο για την αλωπεκία της γυναίκας του, Jada Pinkett-Smith. Η Ακαδημία ζήτησε από τον Smith να αποχωρήσει από την τελετή αλλά εκείνος αρνήθηκε. Η συμπεριφορά του δέχτηκε σφοδρή κριτική.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Η Jada Pinkett, ο Pierluigi Collina και οι άλλοι: 6+1 celebrities με αλωπεκία

  Will Smith: Το αστείο για την αλωπεκία που έκανε το 1990 και η αινιγματική ανάρτηση της Jada Pinkett

  Zoe Kravitz: «Χτυπάμε ανθρώπους στα Oscar τώρα απ΄ό,τι φαίνεται» – Οι αιχμηρές αναρτήσεις της για τον Will Smith