Πώς μπορεί κάποιος να έχει υποψηφιότητα στα Όσκαρ για 53 χρονιές; Πώς γίνεται να έχει την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ το 1968 και μέσα σε 55 χρόνια να έχει 53 υποψηφιότητες, όταν τα 17 από αυτά τα χρόνια απουσιάζει από τα Όσκαρ; Κι όμως, ο John Williams, ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες στην Αμερική και δη στο σινεμά, άκουσε χθες για 53η φορά το όνομά του στις υποψηφιότητες.

  Ο Williams, χρόνια συνεργάτης του Steven Spielberg, έχει χρονιές με διπλές και τριπλές υποψηφιότητες, αφού σε κάποιες είχε γράψει το score σε δύο ταινίες, ενώ σε άλλες ήταν υποψήφιος και για το score και για το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού.

  Με το που ακούστηκε το όνομά του στη χθεσινή ανακοίνωση, ο Williams κατέρριψε το ρεκόρ γηραιότερου υποψήφιου, το οποίο είχε η Agnes Varda. Ο Williams είναι υποψήφιος για τη μουσική του στο The Fabelmans του Spielberg, και στοχεύει στην 6η του κατάκτηση.

  Οι προηγούμενες 5 κατακτήσεις, αριθμός που τον καθιστά τον πλέον πολυνίκη στην κατηγορία της μουσικής και έναν από τους πολύ λίγους με 5 και πλέον κατακτήσεις, ήταν για τις ταινίες: Βιολιστής στη Στέγη (1972), Jaws (1976), Star Wars (1978), E.T. (1983) και Η Λίστα του Σίντλερ (1994).

  Εκτός από τα Όσκαρ, ο John Williams έχει μια υπερπλούσια τροπαιοθήκη με 3 Emmy για 6 υποψηφιότητες, 4 Χρυσές Σφαίρες για 27 υποψηφιότητες, 25 Grammy για 73 υποψηφιότητες και 7 BAFTA για 16 υποψηφιότητες.

  Ο Williams είχε κατακτήσει ένα ακόμα ρεκόρ το 2020, καθώς έγινε ο πρώτος που έχει υποψηφιότητα σε 7 διαφορετικές δεκαετίες.

  Το The Fabelmans προσφέρει ακόμα ένα ενδιαφέρον trivia, το οποίο αφορά στον ηθοποιό Judd Hirsch. O Hirsch άκουσε για δεύτερη φορά το όνομά του στις υποψηφιότητες. Το είχε ακούσει ξανά πριν 42 χρόνια για την ερμηνεία του στο Ordinary People. Ο Hirsch είναι μόλις ο δεύτερος γηραιότερος υποψήφιος στις κατηγορίες ερμηνείας, με τον Christopher Plummer να έχει την πρωτιά, όντας 88 ετών όταν είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του. Ο Hirsch είναι 87 και θα γίνει 88 τρεις μέρες μετά την απονομή.