Πίνακας Περιεχομένων
  1. Γιατί ο σκηνοθέτης της ταινίας ήθελε τον Pattinson για τον ρόλο

  Μπορεί ο ρόλος του Batman – και άλλων υπερηρώων- στα μάτια μας να φαίνεται διασκεδαστικός, ωστόσο οι ηθοποιοί που τους ενσαρκώνουν σίγουρα διαφωνούν. Ο Robert Pattinson μίλησε για την ψυχική σκληρότητα που απαιτείται για να παίξει τον Bruce Wayne στην πολυαναμενόμενη ταινία. Όλοι οι ρόλοι, άλλωστε, απαιτούν κάποια αφοσίωση για να μπεις στο «πετσί» τους. Στην περίπτωση των υπρηρώων οι ηθοποιοί έρχονται αντιμέτωποι με ακόμα μια πρόκληση. Την στολή.

  Ο 35χρονος ηθοποιός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. «Η φύση του γυρίσματος ήταν τόσο στενάχωρη, πάντα ήταν τη νύχτα, στο σκοτάδι όλη την ώρα, και ένιωθα πολύ μόνος. Έπρεπε να είσαι με την στολή όλη την ώρα. Δεν σου επιτρέπεται να βγεις από το στούντιο με αυτή, οπότε μετά βίας ήξερα τι γινόταν έξω».

  Το στούντιο είχε φροντίσει να του φτιάξει μια μικρή σκηνή όπου θα μπορούσε να χαλαρώσει. «Όταν έμπαινα στη σκηνή κοιτούσα πάνω από το κάλυμμα. Υπάρχει κάτι στην κατασκευή του καλύμματος που κάνει πολύ δύσκολη την ανάγνωση βιβλίων, επομένως πρέπει να σκύβετε σχεδόν προς τα εμπρός για να δείτε έξω από τη μάσκα -του Batman-».

  Γιατί ο σκηνοθέτης της ταινίας ήθελε τον Pattinson για τον ρόλο

  O ηθοποιός αναφέρθηκε και στο τέλος των γυρισμάτων τον Απρίλιο. «Ένιωθα πραγματικά νεκρός όταν τελείωσαν. Μόλις κοίταξα μια φωτογραφία μου από τον Απρίλιο και φαινόμουν χλωμός». Ο σκηνοθέτης Matt Reeves αποκάλυψε πρόσφατα ότι έγραψε την εκδοχή του Batman ειδικά για τον Robert Pattinson.

  «Από την αρχή, φανταζόμουν τον χαρακτήρα στο κεφάλι μου», είπε ο Reeves στο  Movie Maker .«Έβλεπα ταινίες με ηθοποιούς της ηλικίας του και πραγματικά με συνεπήρε. Άρχισα να γράφω γι ‘αυτόν. Δεν είχα ιδέα αν θα ήθελε ποτέ να παίξει στην ταινία». Ο Robert συμφώνησε ότι ποτέ δεν είχε σκεφτεί να περάσει από οντισιόν για ταινίες υπερηρώων, ωστόσο το τόλμησε και μάλλον το αποτέλεσμα θα τον ανταμείψει.

  «Τα κόμικς της DC εξάλλου είναι λίγο emo. Υπάρχει κάτι μηδενιστικό σε αυτά. Ακόμη και το σχέδιό τους είναι πολύ διαφορετικό. Ας ελπίσουμε πως υπάρχουν πολλοί λυπημένοι άνθρωποι εκεί έξω», σχολίασε ο Pattinson.