Ο Μονομάχος ήταν μία από τις καλύτερες ταινίες και από τις πιο επιτυχημένες της δεκαετίας του 2000. Συγκέντρωσε περισσότερα από 503 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, ενώ δέχτηκε διθυραμβικές κριτικές. Βέβαια, Russell Crowe και Joaquin Phoenix έδωσαν ρεσιτάλ ερμηνείας, με 12 υποψηφιότητες στα Όσκαρ.

    Ο Russell Crowe κέρδισε, μάλιστα, το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, ενώ ο Μονομάχος πήρε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Γιατί όμως τα λέμε αυτά; Γιατί ο Μονομάχος τελικά επιστρέφει για το sequel, μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων. Ο Crowe το επιβεβαίωσε στο podcast των Fitzy και Wippa, λέγοντας πως μίλησε με τον σκηνοθέτη Ridley Scott για το πώς θα συνεχίσει η ιστορία παρακάτω.

    Όπως είπε ο Crowe «είχαμε ένα δείπνο και συζητήσαμε γι’αυτό. Επομένως, ξέρω πως έχει στο μυαλό του να συνεχίσει η ιστορία» και πρόσθεσε γι’αυτό πως «αν θυμάστε, υπήρχε ένα νέο παιδί που ήθελε να νικήσει τον μονομάχο. Αυτό το παιδί θα έχει μεγαλώσει και θα είναι ο αυτοκράτορας».

    Διαβάστε ακόμη: Babylon: Η ταινία που διχάζει περισσότερο από κάθε άλλη – Μια ωδή στο Χόλιγουντ που θέλει να πάρει Όσκαρ

    Στο μεταξύ, ο ηθοποιός δεν θα συμμετέχει στο sequel όπως έχει γίνει γνωστό, με τον Paul Mescal να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο 26χρονος Ιρλανδός ηθοποιός που θα πάρει τη σκυτάλη, έγινε γνωστός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά «Normal People» του 2020, ενώ σημαντική ήταν και η επιτυχία που σημείωσε φέτος με τον ρόλο του στην ταινία «Aftersun».