Ναι, είναι επίσημο. 5 χρόνια μετά την τελευταία εμφάνιση του Henry Cavill ως Superman στο Justice League του 2017, την τελευταία του εμφάνιση στον συγκεκριμένο ρόλο*, ανακοινώνεται ότι ο 39χρονος ηθοποιός θα επανέλθει στον ρόλο που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό.

  Ο Βρετανός επισημοποίησε τα νέα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου έγραψε χαρακτηριστικά:

  «Μία πολύ μικρή γεύση από όσα ακολουθούν, φίλοι μου. Η αυγή της ελπίδας έχει ανανεωθεί. Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας, θα επιβραβευτεί».

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Henry Cavill (@henrycavill)

  Ταυτόχρονα, η τελευταία ταινία της DC, το Black Adam (μπορείτε να διαβάσετε το review του Nitro.gr εδώ), περιλαμβάνει μία post-credit scene που έχει… (spoiler-alert, συνεχίζετε να διαβάζετε με δική σας ευθύνη)

  …cameo εμφάνιση του Henry Cavill ως Superman, η οποία προμηνύει την επιστροφή του ήρωα. Συγκεκριμένα, η Amanda Waller επικοινωνεί με τον Black Adam και τον προειδοποιεί να μην έρθει στη Γη. Εκείνος της απαντάει πως δεν υπάρχει κανείς να τον σταματήσει και εκείνη τον ενημερώνει ότι έχει «φίλους» που δεν προέρχονται από αυτόν τον πλανήτη.

  Τότε, εμφανίζεται ο «Άνθρωπος από ατσάλι», ο οποίος λέει στον χαρακτήρα του Dwayne Johnson: «Black Adam, πρέπει να μιλήσουμε». Όσοι είδαν την συγκεκριμένη σκηνή στις αίθουσες -καθώς έχει διαρρεύσει και στο διαδίκτυο-, μίλησαν για μία στιγμή όπου όλοι ζητοκραύγαζαν.

  Τα νέα αυτά είναι τεράστια για τους fans της DCEU, καθώς είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα υπάρξει κανά κάποιο project με τον Cavill ως Superman. Ωστόσο, η απομάκρυνση του Walter Hamada, του CEO της DC, από το δυναμικό της Warner Bros. οδήγησε σε ριζικές αλλαγές στο δημιουργικό κομμάτι. Μεταξύ τους, αποφασίστηκε και η επαναφορά του Βρετανού στον εμβληματικό ρόλο του Kal-El.

  Τι σημαίνει, όμως, αυτό για το μέλλον της DC; Ένα μέλλον το οποίο έμοιαζε ξεθωριασμένο μετά την επιτυχία της «αντιπάλου» της, Marvel και τα δράματα των πρωταγωνιστών των επερχόμενων ταινιών (του Ezra Miller ως Flash και της Amber Heard ως Meera).

  H Warner Bros. αποφάσισε να μην κάνει τελικά reboot σε όλο το κινηματογραφικό σύμπαν της DC, όπως είχε σκοπό αλλά να συνεχίσει το εγχείρημα που ξεκίνησε με το Man of Steel του 2013. Εκεί που είχαν πάρει την απόφαση να αξιοποιούν τους χαρακτήρες της DC αποκλειστικά και μόνο σε solo ταινίες που δεν είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου (όπως το Joker με τον Joaquin Phoenix και το The Batman με τον Robert Pattinson), τελικά θα συνεχιστεί να χτίζεται το σύμπαν τους.

  Έτσι, θα ξανά δούμε τον Black Adam στην μεγάλη οθόνη, με την πιθανότερη αναμέτρησή του να είναι με τον Clark Kent, ή αλλιώς τον Superman, τον οποίον θα υποδυθεί ο Henry Cavill.

  Την ίδια στιγμή, το The Flash με τον αμφιλεγόμενο Ezra Miller θα βγει κανονικά ενώ το Aquaman 2 θα συμπεριλαμβάνει την Amber Heard, απλώς με λιγότερες σκηνές. Τα υπόλοιπα προγραμματισμένα project της DC όπως το Shazam! 2 αλλά και το Wonder Woman III θα βγουν κανονικά σε μελλοντικό χρόνο, ενώ και τα solo έργα μπαίνουν και εκείνα σε πορεία, με το Joker: Folie A Deux και το sequel του The Batman να έχουν πάρει ήδη το «πράσινο φως».

  Στον αντίποδα, όσο βλέπουμε την Marvel να δέχεται την μία κακή κριτική μετά την άλλη (τα τελευταία της project Thor: Love and Thunder αλλά και η σειρά She-Hulk απογοήτευσαν κοινό και κριτικούς), ίσως η DC να βρήκε επιτέλους την ευκαιρία της να ανακάμψει.  

  *αν εξαιρέσουμε τα re-shoots που έγιναν για την επανέκδοση του Justice League στο Snyder Cut του 2022.

  Δείτε το τρέιλερ του Black Adam, της τελευταίας ταινίας της DC: