Πίνακας Περιεχομένων
  1. Νίκος Μουτσινάς: Προσδιορίζομαι ως γκέι – Το πρώτο coming out
  2. Νίκος Μουτσινάς: Πώς αντέδρασαν οι γονείς του

  Ο Νίκος Μουτσινάς έκανε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο free press περιοδικό Antivirus, μιλώντας για τη σεξουαλικότητά του και το coming out που έκανε στην ηλικία των 20. Ο παρουσιαστής μίλησε και για την αντίδραση των γονιών του, ενώ εξήγησε πως δεν κάνει coming out, γιατί δεν υπάρχει λόγος.

  «Η πρώτη μου επαφή με γυναίκα ήταν εξαιρετική, όμως κάποια στιγμή, γύρω στα 19 μου κατάλαβα ότι μου άρεσε ένα παιδί, με το οποίο κάναμε μαζί πρόβες. Υπήρχε κάτι στην ατμόσφαιρα και τότε, ήταν η πρώτη φορά που μπήκα στη διαδικασία να κάνω κάτι με ένα άτομο του ίδιου φύλου. Δώσαμε ένα φιλί μόνο. Ωστόσο, αυτό το φιλί με συγκλόνισε. Θυμάμαι ότι γύρισα σπίτι εκείνη τη μέρα κι ένιωθα ότι έχω πάνω μου έξι καράβια και επτά πλανήτες», είπε χαρακτηριστικά.

  Νίκος Μουτσινάς: Προσδιορίζομαι ως γκέι – Το πρώτο coming out

  Ο παρουσιαστής ανέφερε πως πλέον προσδιορίζεται ως γκέι και έχει καταλάβει πως νιώθει πολύ μεγαλύτερη οικειότητα με έναν άνδρα, παρά με μία γυναίκα. «Είναι και το κομμάτι το συντροφικό, όχι μόνο το σεξουαλικό. Γενικά, το θέμα της σεξουαλικότητας είναι κάτι ρευστό».

  Το πρώτο coming out έγινε σε μια κοπέλα από το θέατρο, που ήταν επίσης ομοφυλόφιλη. «Ήταν και τότε που είχε συμβεί το πρώτο περιστατικό με το παιδί και είχα την ανάγκη να το μοιραστώ. Όπως καταλαβαίνεις, το να λες κάτι τέτοιο σε ένα άλλο γκέι άτομο είναι εύκολο. Μέσα στα χρόνια, πάντως, δεν μου έτυχε να το πω κάπου και να έχει θέμα με αυτό. Ίσως γιατί και εγώ όταν μιλούσα σε κάποιον, τον είχα έτσι κι αλλιώς κερδίσει, οπότε δεν είχε σημασία».

  Νίκος Μουτσινάς: Πώς αντέδρασαν οι γονείς του

  Πρώτα μίλησα στη μητέρα μου. Της το είπα όταν ήρθα στην Αθήνα. Ήμουν 20 χρόνων. Δεν είχα και πολλές εμπειρίες μέχρι τότε. Από τη στιγμή, λοιπόν, που έφτασα στην πρωτεύουσα η μάνα μου είχε πάρα πολύ μεγάλη αγωνία για το πώς περνάω και τι κάνω. Κάποια στιγμή, λοιπόν, που μιλούσαμε, δεν ξέρω πώς ανέβηκε στο στόμα μου και της το είπα. Εγώ τότε ήμουν σε μια σχέση με ένα άλλο παιδί και περνούσα πάρα πολύ ωραία. Ενώ μιλούσαμε στο τηλέφωνο της είπα. ‘Άκου να δεις, περνάω πάρα πολύ καλά, είμαι ευτυχισμένος, είμαι με αυτό το παιδί και έχουμε σχέση και μένουμε μαζί’.

  Ακολούθησε φυσικά η ανάλογη παύση. Υπήρξε ένα μικρό σοκ. Λίγο μετά αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα και να μείνει κάποιες μέρες. Οπότε, είχαμε την πεθερά στο σπίτι, η οποία έκανε και μισά μούτρα στον τότε σύντροφό μου, που δεν έφταιγε και σε τίποτα. Σε εμένα, πάντως, ήταν πάρα πολύ πικραμένη. Είχε έρθει να παίξει λίγο δράμα, να κάνει την περιοδεία της. Και λέω περιοδεία, γιατί όταν αργότερα της είπα ότι χώρισα με αυτό το παιδί, το οποίο δεν μου φέρθηκε και με τον καλύτερο τρόπο, εκείνη απλά μου ζήτησε να μην στεναχωριέμαι. Εκείνη ήταν και η στιγμή που η μητέρα μου το αποδέχτηκε 100% και ξέχασε όλο αυτό το θεατρικό που έπαιζε, γιατί της είχαν πειράξει τον γιο.

  Ήταν πολύ γλυκό. Από εκεί και πέρα, δεν της έδινα και πολλές πληροφορίες. Καταλάβαινε, ωστόσο, όταν της επαναλάμβανα ονόματα. Επίσης, στους συντρόφους μου φερόταν πολύ ωραία, αφού χωρίζαμε. Έχει γνωρίσει και μάνα συντρόφου μου, με την οποία μετά έγιναν φίλες».

  Όσο για τον πατέρα του, είχε γίνει αντίστοιχη συζήτηση πριν δύο χρόνια. «Αποφάσισα να του μιλησω με αφορμή την προσπάθεια που έκανα να υιοθετήσω ένα παιδί. Δεν ένιωθα ότι είχα την ανάγκη ή την υποχρέωση να του το πω νωρίτερα, ούτε φοβόμουν. Απλώς δεν είχαμε τέτοια σχέση. Παρόλα αυτά ήταν σαν να μην τον απασχόλησε. Η αντίδρασή του ήταν πολύ εντάξει. Μου απάντησε ότι θέλει να είμαι ευτυχισμένος και να είμαι καλά. Εκεί πήρε πολλούς πόντους από εμένα».

  Τέλος, ο Νίκος Μουτσινάς εξήγησε πως δεν κάνει coming out. «Δεν είναι coming out αυτό. Γιατί αφενός ποτέ μου δεν κρύφτηκα, αφετέρου δεν το χρωστάω σε κανέναν. Δεν με νοιάζει αν κάποιος με πει γκέι ή straight για να με αποδεχτεί. Με νοιάζει να αποδεχτώ εγώ τον εαυτό μου».

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Φυσάει αέρας Χόλιγουντ στην Αντίπαρο: Eva Mendes και Ryan Gosling απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο κυκλαδίτικο νησί

  Κόνι Μεταξά: Ο λόγος που απαγορεύονται τα παιδιά στον γάμο της

  Shiloh: Η κόρη της Jolie και του Pitt έχει ταλέντο στον χορό και το αποδεικνύει το βίντεο του δασκάλου της