Και ξαφνικά, από εκεί που το Netflix έμοιαζε να παραπαίει – πάντα για τα δικά του δεδομένα – μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, ήρθαν δύο σειρές για να του δώσουν τέτοιο boost, ώστε να μπει ξανά στην κορυφή σε επίπεδο streaming. Θέλει πολύ μεγάλο διάστημα, πολλά χρόνια για να το εκθρονίσει η Amazon, το Apple TV ή ακόμα και το Disney+, ιδίως όταν το Netflix φέρνει, εκεί που είναι στα σχοινιά, δύο σειρές όπως το 1899 και το Wednesday.

    Το Wednesday είναι μια σειρά που σε δέκα μέρες έκανε κατάληψη στις κορυφές. Σε 83 χώρες είναι στην πρώτη θέση των θεαμάτων του Netflix, με πάνω από 50 εκατομμύρια σπίτια να έχουν δει έστω και ένα επεισόδιο της, άρα ίσως να μιλάμε και για πάνω από 10 εκατομμύρια θεατές. Ήδη πάντως έχει ξεπεράσει τα επιτεύγματα του Stranger Things 4 για την πρώτη εβδομάδα παρουσίας του στην πλατφόρμα.

    Ο Tim Burton σκηνοθετεί ένα spin-off του δικού του saga για την Οικογένεια Addams και επικεντρώνεται στη ζωή της Wednesday, της κόρης της οικογένειας, που την είχε πρωτοπαίξει η Christina Ricci πριν 30 χρόνια. Τώρα, η Ricci είναι μέλος της σειράς, αλλά τον παιδικό εαυτό της Wednesday, τον υποδύεται η Jenna Ortega, το νέο ανερχόμενο αστέρι του Netflix.

    Η Wednesday λοιπόν, είναι ένα παιδί με ειδικά χαρίσματα, πολύ σκοτεινά και goth, που δε μπορεί να στεριώσει σε κανένα σχολείο και οι γονείς της, η Morticia και ο Gomez, την πάνε στην Ακαδημία Nevermore για να είναι μαζί με άλλα παιδιά που έχουν επίσης ξεχωριστές ικανότητες.

    Η ίδια όμως είναι εκ φύσεως μοναχική, θανατολάγνα, δεν θέλει φιλίες, θέλει μόνο να ζει στο σκοτάδι και εννοείται πως δεν της αρέσει αυτή η μετάβαση. Στο Nevermore θα έρθει πάντως αντιμέτωπη με σκοτάδια, αυτά που άφησαν στο παρελθόν εκεί οι γονείς της, όταν φοιτούσαν, και θα μπει σε έναν στρόβιλο αναζητήσεων για αυτό το παρελθόν, ούσα στόχος, αφού συνδέεται με μια αρχαία κατάρα που μπορεί να σκοτώσει όλους στην Ακαδημία.

    Η σειρά, αν και με υλικά που παραπέμπουν σε παιδικά ή εφηβικά πρότζεκτ, πετυχαίνει να απευθυνθεί σε κάθε ηλικία, να γοητεύσει με τον gothic χαρακτήρα της και να γίνει trend.

    Ο στακάτος τρόπος στα διαλογικά σημεία, το στοιχείο του απότομου στις εκφράσεις των προσώπων και στις εναλλαγές των σεκάνς, κάνουν το Wednesday μια απολαυστική αφήγηση που είναι σαν να έχει ενώσει κάποιος το Harry Potter με το Lemony’s Snicket τόσο σε επίπεδο σκηνών (χαρακτηριστικό το Poe Cup) όσο και σε επίπεδο μουσικής, εικόνας, ήχου.

    Κι όλα αυτά καταλήγουν στην Jenna Ortega που παίζει να είναι από τις πιο σούπερ εύστοχες επιλογές casting director. Το physique της, κάθε χαρακτηριστικό της, το πώς κινείται, το πώς εκφέρει τον λόγο, την καθιστούν ιδανική και τέλεια για τον ρόλο και, παρόλο που είναι μόλις 20 ετών, μετατρέπει τη σειρά σε one woman show.

    Δικαιολογημένα έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της δεύτερης σεζόν, δικαιολογημένα η Ortega είναι ήδη σουπερστάρ και περιζήτητη. Δικαιολογημένα το Wednesday έχει γίνει κόλλημα σε πολλούς που αδημονούν για την επόμενη σεζόν.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Το «The Crown» έχασε με την 5η σεζόν την λάμψη του

    «The Pale Blue Eye»: Ο Christian Bale ξανασμίγει με τον σκηνοθέτη Scott Cooper στο νέο θρίλερ εποχής

    Netflix: Η επίσημη ανακοίνωση για την πρεμιέρα της 4ης σεζόν της σειράς «You»