Πίνακας Περιεχομένων
    1. Kaleidoscope
    2. Copenhagen Cowboy – 5 Ιανουαρίου
    3. The Last of Us – 15 Ιανουαρίου
    4. Shrinking – 27 Ιανουαρίου
    5. Agatha: Coven of Chaos
    6. White House Plumbers – Μάρτιος
    7. True Detective: Night Country – Απρίλιος
    8. Masters of the Air – Απρίλιος

    Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, λέει το ρητό και δεν σημαίνει πως όντως έχει καθοριστεί το 50% της διαδρομής. Σημαίνει όμως ότι έχει εμφανιστεί η διάθεση, η αίσθηση, η ίδια η διαδρομή, ώστε το μισό της κομμάτι να μην μπορεί να ανατραπεί παρά με ένα θαύμα. Αν αυτό το πάρουμε ως δεδομένο, τότε το ξεκίνημα του 2023 στις νέες σειρές που θα δούμε, προμηνύει μια χρονιά που μάλλον θα χάσουμε κάθε έννοια λογικής και αλληλουχίας.

    Kaleidoscope

    Το Netflix, όσα κι αν του χρεώνουμε σε επίπεδο ποιότητας σειρών ή ταινιών τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό πάντοτε με την πληθώρα που παράγει, είναι ένας πρωτοπόρος. Έχει ιδέες που πάνε την παρακολούθηση ένα βήμα μπροστά και καταργούν τους κανόνες. Το είδαμε πρώτα με το Black Mirror: Bandersnatch, μια τηλεταινία από την κορυφαία σειρά όλων των εποχών (υποκειμενική άποψη προφανώς), όπου η εξέλιξη της καθοριζόταν από τις επιλογές που θα έπαιρνε ο θεατής στα διλήματα που τίθεντο ανά χρονικά διαστήματα.

    Με βάση αυτά, μπορούσε η τηλεταινία να κρατήσει από 30 λεπτά μέχρι 2.5 ώρες.

    Τώρα, το Καλειδοσκόπιο κάνει κάτι διαφορετικό. Είναι στην ουσία μια ταινία που έχει 8 παράλληλα σύμπαντα. Στο ένα, το βασικό, το 8ο επεισόδιο, βλέπουμε τη μεγάλη ληστεία. Στα υπόλοιπα 7 βλέπουμε την προετοιμασία και τους χαρακτήρες από διαφορετική οπτική, κάτι που διαφοροποιεί το πώς νιώθουμε τελικά με το 8ο επεισόδιο και όσα γίνονται εκεί.

    Ήδη έχουμε καεί. Η σειρά είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή στο Netflix, αλλά πιάνεται ως πρεμιέρα του 2023, αφού ακόμα κι αν πρόλαβες να την δεις μες στο ΣΚ, την είδες με μια μόνο σειρά. Και δεν είναι αρκετή. Ώρα να κάνεις ένα mix and match γιατί υπάρχουν πάνω από 40.000 συνδυασμοί να την δεις, αν απορρίψεις το δεδομένο του 8ου επεισοδίου που πρέπει να είναι πάντα στο τέλος.

    Copenhagen Cowboy – 5 Ιανουαρίου

    Ο Nicolas Winding Refn (The Driver, Too Old to Die Young) φτιάχνει ένα νουάρ στόρι σκανδιναβικού τύπου και τοποθετεί στο επίκεντρο την Miu, μια κοπέλα με ειδικές δυνάμεις, η οποία ήταν για χρόνια σκλάβα και κάποια στιγμή ελευθερώνεται και θέλει να πάρει εκδίκηση απ΄όσους χρησιμοποίησαν τις ικανότητες της παρά την θέλησή της. Το ταξίδι της εκδίκησης ξεκινάει μαζί με την Rakel, τη Νέμεσή της, στον υπόκοσμο της Κοπεγχάγης, όπου θα πορευτούν ανάμεσα στο πραγματικό και το υπερφυσικό.

    The Last of Us – 15 Ιανουαρίου

    Έχουν γραφτεί πολλά γι΄αυτή τη σειρά. Είναι μια από τις 2 πιο ακριβές παραγωγές του HBO στην πρώτη τους σεζόν. Η άλλη είναι το House of The Dragon. Αν είναι στο 60-70% καλή σε σχέση με το videogame, τότε θα είναι πια πολύ μεγάλη επιτυχία της πλατφόρμας.

    Shrinking – 27 Ιανουαρίου

    Ο Jason Segel είναι αγαπημένος κωμικός και αγαπημένος κωμικός σε μη κωμικούς ρόλους. Στο Shrinking βέβαια είναι σε κωμικό mode και υποδύεται έναν ψυχολόγο που έχει χάσει τη γυναίκα του, μεγαλώνει μόνος τα παιδιά του και αποφασίζει να καταργίσει τους κανόνες της ψυχιατρικής, της αντιμετώπισης των πελατών. Πώς το κάνει αυτό; Με το να είναι απόλυτα ειλικρινής. Όχι να τους κατευθύνει με τεχνικές, αλλά να λέει την ωμή αλήθεια του, αυτό που πραγματικά πιστεύει.

    Κάποιες φορές θα τους κάνει να νιώσουν σκουπίδια. Άλλες να χάσουν εντελώς τον προσανατολισμό τους. Απώτερος στόχος του να τους βοηθήσει και τελικά μέσα απ΄αυτό να βοηθηθεί και ο ίδιος.

    Η σειρά θα προβληθεί στο Apple TV+ και στα συν της είναι πως την παραγωγή έχει μεταξύ άλλων ο Brett Goldstein από το Ted Lasso, που έκανε το μεγάλο του breakthrough μέσα απ΄αυτή τη σειρά.

    Agatha: Coven of Chaos

    Η Kathryn Hahn ζει τις μέρες της δικής της δόξας, αφού ο ρόλος που είχε στο WandaVision, της έδωσε το πάσο για μια δική της σειρά ως Agatha στο Disney+ και σίγουρα θα την δούμε και στις επόμενες φάσεις του MCU, αφού είναι, θεωρητικά, η πιο μεγάλη villain στο σύμπαν της Marvel. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία πρεμιέρας για τη σειρά.

    White House Plumbers – Μάρτιος

    Μετά το All the President’s Men του 1976, η μυθοπλασία επιστρέφει στο Watergate, αυτή τη φορά από την άλλη μεριά, αυτή του Nixon και πιο συγκεκριμένα της μυστικής μονάδας που ίδρυσε όταν ξέσπασε πρώτη φορά το σκάνδαλο, των περίφημων Plumbers, δηλαδή των «υδραυλικών». Το όνομά τους το πήραν γιατί η αρμοδιότητα τους ήταν να προκαλούν διαρροές στοιχείων και συνομιλιών στους πολιτικούς αντιπάλους του Nixon και να προκαλέσουν έριδες στο Δημοκρατικό Κόμμα. Ο Gordon Liddy και ο Howard Hunt ήταν οι δύο ηγέτες αυτής της μονάδας και η Ιστορία τους έγραψε με μαύρα γράμματα.

    Το ΗΒΟ εστιάζει στην δράση τους με αυτή τη μίνι σειρά 5 επεισοδίων, με πρωταγωνιστές τους Justin Theroux και Woody Harrelson.

    True Detective: Night Country – Απρίλιος

    Δεν είναι ακριβώς καινούργια σειρά, αλλά μιας και πρόκειται για αυτοτελείς σεζόν, η 4η σεζόν του True Detective είναι ένα εντελώς άλλο στόρι. Για ένα franchise που μετράει 8 χρόνια ύπαρξης, που ξεκίνησε δυναμικά το 2014 και άλλαξε τον κόσμο των σειρών, που συνέχισε απογοητευτικά το 2015 με τον δεύτερο κύκλο, που έκανε restart στην 3η σεζόν με τον Mahersala Ali, η επιστροφή με πρωταγωνίστρια την Jodie Foster στην πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση μετά από 50 χρόνια, είναι ιντριγκαδόρικη.

    H 4η σεζόν φεύγει από τη Λουιζιάνα και την Καλιφόρνια και μας πάει ταξίδι στην Αλάσκα. Εκεί όπου κυριαρχεί η Μεγάλη Νύχτα τον χειμώνα, οι 8 άντρες που λειτουργούν τον Αρκτικό Σταθμό Έρευνας Tsalal, εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν πίσω τους ούτε σημάδι. Η αρχιντετέκτιβ Liz Danvers (Foster) και η Evangeline Navarro (Kali Reis) θα πρέπει να τα βάλουν με το σκοτεινό παρελθόν και τις μαύρες αλήθειες που κρύβονται στο παγωμένο υπόστρωμα της Αλάσκας για να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου. Και η 4η σεζόν θα είναι στο HBO.

    Masters of the Air – Απρίλιος

    Μοιάζει λίγο με το Catch 22, είναι ίσως άλλη μια προσπάθεια αμερικανικής περηφάνιας, αλλά δεν παύει να έχει τα στοιχεία της πολεμικής αφηγήσης που μας αρέσουν.

    Η σειρά περιγράφει την πορεία της 8ης Μονάδας Βομβαρδισμού Αεροπορίας των ΗΠΑ στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, που αποτέλεσε ένα από τα turning points του πολέμου εις βάρος του Hitler και την αρχή του τέλους για το Γ΄Ράιχ. Πρωταγωνιστής είναι ο Austin Butler που μάθαμε στο Elvis, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Barry Keoghan, Callum Turner, Anthony Boyle, Raf Law και Ben Radcliffe.

    Το Masters of the Air θα προβληθεί την άνοιξη στο Apple TV και είναι συμπαραγωγής Spielberg-Tom Hanks.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    The White Lotus: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την 3η σεζόν

    The Crown: Αντιδράσεις για τη σκηνή που η Debicki ξαπλώνει σε ανοιχτό φέρετρο για την κηδεία της Νταϊάνα

    Δεν θα μείνει για πολύ ακόμη «άνεργος» ο Henry Cavill: Ο επόμενος του ρόλος και το συμβόλαιο πολλών μηδενικών