Δεν ξέρουμε που σε πετυχαίνουμε στα μέσα Αυγούστου, ωστόσο αν βρίσκεσαι σε κάποιο εξοχικό ή έχεις ξεμείνει στην Αθήνα (πράγμα που δεν πειράζει καθόλου), τότε ενδεχομένως να αφιερώνεις λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα για να παρακολουθήσεις Netflix. Εκεί κατά το μεσημεράκι που έχεις γυρίσει από παραλία ή λίγο πριν κοιμηθείς το βράδυ.

  Έτσι, αν θέλεις να μπει κάτι καινούριο στη ζωή σου, τότε έχουμε να σου προτείνουμε τρεις σειρές που θα γίνουν διαθέσιμες τις επόμενες ημέρες στην online streaming πλατφόρμα και αξίζουν μια ευκαιρία για να τις βάλεις στη βιβλιοθήκη σου. Γενικά, είναι πολλά υποσχόμενες, πράγμα που έχει να συμβεί κάμποσο καιρό στο Netflix. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  The Chair

  Αρχικά, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην εν λόγω σειρά γιατί πρωταγωνιστή η Sandra Oh, η οποία πάντα θα βρίσκεται στην καρδιά μας ως Christina Yang από το Greys Anatomy. Στην εν λόγω σειρά αφήνει την Ιατρική στην άκρη, γίνεται η Ji-Yoon και πλέον ασχολείται ως πρώτη γυναίκα πρόεδρος μη ευρωπαϊκής καταγωγής σε κορυφαίο Πανεπιστήμιο. Η ίδια προσπαθεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις ενός προβληματικού τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας, ωστότο το προσωπικό που μετράει χρόνια στο Πανεπιστήμιο, φοβάται την αλλαγή, ενώ το νέο αίμα, όπως ο καθηγητής Yasmin McKay την επιδιώκει. Η ίδια θα προσπαθήσει να φέρει τις ισορροπίες ανάμεσα στις διοικητικές της ευθύνες, τη μητρότητα και τη φροντίδα του πατέρα της Habi.

  Ένας ακόμα λόγος για να παρακολουθήσουμε τη σειρά, είναι οι δημιουργοί της, αφού εκτός από την Amanda Peet και την Sandra Oh στην παραγωγή, βρίσκονται επίσης και οι δημιουργοί του Game of Thrones, David Benioff και D.B. Weis.

  Η σειρά θα είναι διαθέσιμη στις 20 Αυγούστου.

  Clickbait

  Η σειρά καταπιάνεται με ένα άντρα που φαίνεται να τα έχει όλα, τον Nick Brewer. Έχει στο πλευρό του μια στοργική σύζυγο, δύο γιους, ένα όμορφο σπίτι, μια καλή αδερφή και πάει λέγοντας. Ωστόσο, όλα ανατρέπονται όταν σε ένα βίντεο εμφανίζεται χτυπημένος να κρατά μια ταμπέλα που γράφει: «Κακοποιώ γυναίκες. Στα 5 εκατομμύρια views, θα πεθάνω». Αυτό που κανείς δεν ξέρει είναι αν πρόκεται για ένα κακόγουστο ψέμα ή η σκληρή αλήθεια που βγήκε στο φως.

  Το Clickbait καταπιάνεται επίσης με την ανεξέλεγκτη, κάποιες φορές, δύναμη των social media, η οποία μπορεί να πάρει άνευ προηγούμενου διαστάσεις. Κι αυτό δεν είναι πάντα για καλό. Δημιουργός της σειράς είναι ο Tony Ayres, σε ένα project που μοιάζει αρκετά με το πρώτο του, το The Slap, στο οποίο εξίσου καταπιάστηκε με τη διαφορετική αντίληψη που έχει ο κάθε άνθρωπος για την πραγματικότητα.

  Η σειρά θα είναι διαθέσιμη στις 25 Αυγούστου.

  Memories of a Murderer: The Nilsen Tapes

  Η αληθινή και σοκαριστική ιστορία του Dennis Nilsen που ομολόγησε το 1983 τα φρικτά του εγκλήματα. Σκότωσε συνολικά 15 άτομα, αν και ο πραγματικός αριθμός μάλλον ήταν μεγαλύτερος. Επί πέντε χρόνια, ο ίδιος οδηγούσε ευάλωτους νεαρούς άνδρες στο σπίτι του και τους έπνιγε πριν τοποθετήσει τα πτώματά τους κάτω από τις σανίδες δαπέδου του διαμερίσματός του στο Λονδίνο.

  Στο Memories of a Murderer: The Nilsen Tapes βγαίνουν στο φως στοιχεία που δεν είχαν γίνει γνωστά, αφού οι δημιουργοί απέκτησαν πρόσβαση σε αρχείο που βρέθηκε στο κελί του μετά τον θάνατό του, συμπεριλαμβανομένων και κασετών με πάνω από 250 ώρες ιδιωτικών ηχογραφήσεων.

  Διαθέσιμη στο Netflix στις 18 Αυγούστου.