Πίνακας Περιεχομένων
    1. Η καλύτερη σεζόν των Peaky Blinders
    2. Ποιο θα είναι το cast

    Οι φανατικοί των Peaky Blinders σίγουρα θα έχουν απαυδήσει από τον Μάρτιο του 2020, καθώς λόγω του κορονοϊού, εμπόδισε το καστ και το συνεργείο να γυρίσουν την έκτη σεζόν. Λοιπόν, ήρθε η ώρα για τους θεατές να πάρουν μια ανάσα, καθώς έχουμε πλέον περισσότερα στοιχεία και όπως ανακοίνωσε ο δημιουργός της σειράς, Στίβεν Νάιτ, στις 19 Ιανουαρίου 2021 τα γυρίσματα ξεκίνησαν επίσημα.

    Ωστόσο, ο Knight αποκάλυψε επίσης ότι αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν των Peaky Blinders, παρά το γεγονός ότι άφησε να εννοηθεί το ενδεχόμενο μιας έβδομης σεζόν πέρυσι. Θα αναρωτιέται κανείς πότε επιτέλους κάνει πρεμιέρα η σεζόν 6 των Peaky Blinders, κάτι που παραμένει ακόμα αβέβαιο, καθώς δεν έχει δοθεί επίσημη ημερομηνία, αλλά μόνο ο μήνας προβολής.

    Ένας από τους νέους σταρ της σειράς, ο Κόνραντ Χαν, αποκάλυψε μια λεπτομέρεια, που δίνει πολλά στοιχεία. «Η έκτη σεζόν βγαίνει, από αυτά που άκουσα τελευταία, καθώς τα πράγματα αλλάζουν τόσο γρήγορα, τον επόμενο Φεβρουάριο (το 2022)», είπε κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τους Radio Times. Ανέφερε επίσης ότι υπήρχαν «τόσα πλάνα» που χρειάστηκαν έξι μήνες για την επεξεργασία.

    Ένα ακόμα sneak peek της σεζόν ήρθα από τον σκηνοθέτη,  Anthony Byrne, ο οποίος δημοσίευσε μια φωτογραφία του ηθοποιού Cillian Murphy – γνωστό και ως Tommy – στην καρέκλα styling που τον κουρεύει για να ενσαρκώσει τον Thomas Shelby, φορώντας πάντα μάσκα. «Το πρώτο κούρεμα είναι το βαθύτερο. Επιστρέψαμε!» λέει ο Byrne στην ανάρτηση.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anthony Byrne (@antobyrne75)

    Η καλύτερη σεζόν των Peaky Blinders

    Ο δημιουργός της σειράς, Knight, ισχυρίζεται ότι η έκτη σεζόν θα είναι «η καλύτερη όλων» παρά τις μεγάλες αναταραχές στα γυρίσματα. «Μετά την αναγκαστική καθυστέρηση της παραγωγής λόγω της πανδημίας Covid, βρίσκουμε την οικογένεια σε ακραίο κίνδυνο και το διακύβευμα δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερο», δήλωσε στο BBC.

    «Πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η καλύτερη σεζόν από όλες και είμαστε βέβαιοι ότι οι θαυμαστές μας θα την λατρέψουν.» Ενώ αυτή η σεζόν σηματοδοτεί το τέλος των Peaky Blinders, ο Knight δίνει μια μικρή ελπίδα προτείνοντας ότι «η ιστορία θα συνεχιστεί σε άλλη μορφή».

    Επίσης και η πλοκή, σύμφωνα με τον ηθοποιό Sam Claflin, θα είναι πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ. Παρόλο που το φινάλε της σεζόν 5 άφησε τη μοίρα του Tommy στον αέρα, ο δημιουργός Steven Knight επιβεβαίωσε ότι ο χαρακτήρας θα είναι παρών την επόμενη σεζόν και ότι θα αντιμετωπίσει μια συνεχώς αυξανόμενη πολιτική ένταση.

    Η σεζόν θα ξεκινήσει από την σκηνή που μας άφησε η πέμπτη σεζόν, δηλαδή με τον Tommy στα χωράφια να κρατά ένα όπλο στο κεφάλι του.

    «Στην έκτη σεζόν θα βρισκόμαστε στο 1934 και τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Η αγωνία αυξάνεται, οι εντάσεις είναι χειρότερες και ο Tommy βρίσκεται ακριβώς στη μέση όλων αυτών. Και πάλι, θα είναι μια εξερεύνηση του τι συνέβαινε τη δεκαετία του ’30 και πώς συνέβησαν ορισμένα πράγματα ». Ακόμα άφησε να εννοηθεί ότι το τέλος θα είναι τραγικό και ενδέχεται να στενοχωρήσει το κοινό, καθώς ο Knight χαρακτήρισε τη σεζόν “μια τραγωδία”.

    Ποιο θα είναι το cast

    Εκτός από τον Cilian Murphy στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Tommy Shelby, το cast θα συμπεριλαμβάνει παλιούς γνώριμους, όπως ο Πολ Άντερσον ως Άρθουρ Σέλμπι, ο Χάρι Κίρτον ως Φιν Σέλμπι, η Σόφι Ράντλ ως Άντα Θορν και ο Σαμ Κλάφλιν, που θα ξαναεμφανιστεί ως ο φασίστας πολιτικός Όσβαλντ Μόσλεϊ.

    Ο Stephen Graham, από το Line of Duty και Boardwalk Empire, έχει επίσης ενταχθεί στο καστ των Peaky Blinders. Το επίσημο Twitter μοιράστηκε μια πρώτη εικόνα του Graham στα γυρίσματα. Οι φήμες είχαν υποδείξει ότι μπορεί να παίζει τον Αλ Καπόνε, αλλά δεδομένης της γκαρνταρόμπας του, το Twittersphere είναι λιγότερο πεπεισμένο ότι συμβαίνει αυτό.

    Εκτός από τον Όσβαλντ Μόσλεϊ, άλλοι χαρακτήρες που θα εμφανιστούν στην έκτη σεζόν είναι η Τζίνα Γκρέι (Anya Taylor-Joy), όπως επιβεβαίωσε ο Byrne κατά τη συνέντευξή του στο «Obsessed with Peaky Blinders» λέγοντας:

    «Η Τζίνα είναι προφανώς Αμερικανίδα και προέρχεται από μια αμερικανική οικογένεια με μεγάλη επιρροή, η οποία δεν είναι εμφανώς εγκληματική οικογένεια, αλλά υπάρχει πολύ ζουμί από πίσω.

    Αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί την επόμενη σεζόν. Θα αποκαλυφθούν πολλά για τον χαρακτήρα της, καθώς μπορεί να χειραγωγήσει εύκολα κάποιον και είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου».

    Η Digital Spy εικάζει ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Στίβεν Γκράχαμ – οι οποίοι φημολογούνται ότι βρίσκονται σε συνομιλίες για να εμφανιστούν στην σειρά- θα υποδυθούν τη μητέρα και τον πατέρα της Τζίνας, αντίστοιχα.

    Τέλος, γνωρίζουμε από την πραγματική ιστορία ότι ο Όσβαλντ Μόσλεϊ παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, Νταϊάνα Γκίνες, το 1936 και ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν καλεσμένος στο γάμο τους, οπότε ίσως η έκτη σεζόν να παρουσιάσει και τον χαρακτήρα του. Ακόμα, ο Conrad Khan, συμμετέχει επίσης στο καστ για την τελευταία σεζόν, χωρίς να ξέρουμε τι ρόλο θα παίξει.

    Ασαφές παραμένει το εάν η θεία Πόλυ θα εμφανιστεί στην έκτη σεζόν, καθώς η Helen McCrory, η ηθοποιός που παίζει την μητέρα των Peaky Blinders, πέθανε τον Απρίλιο του 2021. Ωστόσο, τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει, οπότε μπορεί να εμφανιστεί σε κάποιες σκηνές.

    Τα νέα πρόσωπα στην 5η σεζόν La Casa de Papel: Μπαίνει και ο γιος του Berlin στο παιχνίδι

    «Ήταν σαν τη μητέρα των Peaky Blinders και το άτομο που ήμουν πιο κοντά», είπε η Cillian Murphy στον ιρλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό Today FM. «Είναι απελπιστικά λυπηρό. Όλοι προσπαθούμε ακόμα να συμβιβαστούμε με αυτό».

    Σίγουρα δεν επιστρέφει και η Τσάρλι Μέρφι, παρά το ότι εμφανίστηκε στην κορύφωση της σεζόν 5. Έπαιξε την πραγματική συνδικαλιστική ηγέτιδα και την περιστασιακή αγάπη του Τόμι Σέλμπι, Τζέσι Έντεν, και ο ρόλος της ήταν κομβικός.

    Peaky Blinders