Από τις 17 Σεπτεμβρίου, που κυκλοφόρησε, το Squid Game βρίσκεται στην κορυφή του Netflix, και μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να πέφτει σύντομα από ‘κει. Το διαδίκτυο έχει «βουλιάξει» με οτιδήποτε αφορά το κορεάτικο βίαιο θρίλερ, που πρόκειται για ένα παιχνίδι επιβίωσης.

    456 απεγνωσμένοι και ευάλωτοι διαγωνιζόμενοι, που χρειάζονται απεγνωσμένα χρήματα, λαμβάνουν μια μυστηριώδη πρόσκληση να λάβουν μέρος σε ένα παράξενο και μοιραίο παιχνίδι επιβίωσης που περιλαμβάνει πολλούς γύρους παιχνιδιών για παιδιά, με σκοπό να κερδίσουν ένα χρηματικό έπαθλο 45,6 δισεκατομμυρίων γουόν και να βγουν από τη μιζέρια τους.

    Πρόκειται για συμμετέχοντες ετερόκλητης προέλευσης, που βρίσκονται κλειδωμένοι σε μια μυστική τοποθεσία και αναμετριούνται σε διάφορα παιδικά παιχνίδια. Κάθε παιχνίδι δηλαδή, είναι σαν ένα παραδοσιακό κορεάτικο παιχνίδι, όπως το «Κόκκινο φως και το Πράσινο φως», στο οποίο όμως η ήττα σημαίνει θάνατο. Ένας μόνο μπορεί να κερδίσει το τεράστιο χρηματικό έπαθλο.

    Τα αστυνομικά βιβλία που θα διαβάσουμε αυτό το φθινόπωρο

    Ωστόσο, αυτό το μοιραίο παιχνίδι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί στο μέλλον, όπως φοβάται και ένας από τους πρωταγωνιστές της δημοφιλούς σειράς, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στη Sun.

    «Αν ο ακραίος ανταγωνισμός και το οικονομικό χάσμα στην κοινωνία συνεχιστεί, τότε νομίζω ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε διάφορους βαθμούς. Ελπίζω όμως τελικά να μην συμβεί κάτι τέτοιο, δεν πρέπει να συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Wi Ha-joon και πρόσθεσε:

    «Πρόκειται για μία συναρπαστική σειρά, μια κοινωνική σάτιρα για τις ταξικές συγκρούσεις, το χάσμα του πλούτου και το βάθος της ανθρώπινης φύσης που οδηγεί σε ένα είδος επιβίωσης και αναγκάζει τους χαρακτήρες να λάβουν μέρος σε έναν αδίστακτο διαγωνισμό για ένα τεράστιο χρηματικό έπαθλο για την ζωή τους. Αποτυπώνει την απληστία και την αληθινή φύση διάφορων ανθρώπων που βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι για να κάνουν επιλογές, αλλά παρουσιάζει επίσης συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες που έχουν απήχηση στους θεατές».