Πίνακας Περιεχομένων
    1. Οι Αόρατοι θυμίζουν κάτι από Αναλώσιμους

    Έξω από ένα καφέ-μπαρ στο Χολαργό, είναι στημένες κάμερες, φώτα, ένα ολόκληρο συνεργείο. 6 ηθοποιοί βγαίνουν από εκεί σαν μια παρέα. Αποτελούν μια συμμορία μικροπαρανομιών. Όμως θα κολυμπήσουν στη θάλασσα των μεγάλων παρανομιών. Έξω από το καφέ τους σταματάει κάποιος για να τους αναθέσει μια αποστολή. Το σκηνικό θυμίζει κάτι από Avengers. Αυτοί δεν είναι Εκδικητές όμως, είναι οι Αόρατοι.

    «Οι Αόρατοι είναι μια σπείρα που η ζωή τους έφερε μαζί, στο κέντρο της Αθήνας, να βρίσκουν μια ιδέα από ένα απόκομμα εφημερίδας για μια εταιρεία που πουλάει άλλοθι σε παντρεμένους για εξωσυζυγικές περιπέτειες. Από εκεί ξεκινούν όλα.

    Είναι 5 στην αρχή, η πρώτη αποστολή δεν πάει πολύ καλά και ο χαρακτήρας της Γιούλικας (Ρόξι), φέρνει στην ομάδα τον ερημίτη θείο της, που ήταν σκηνοθέτης για να τους καθοδηγήσει και να γίνει ο κεντρικός εγκέφαλος. Η σειρά είναι μια κωμωδία παρανομίας που ξεκινάει με τους 5 δεμένους με χειροπέδες και στο τέλος του πρώτου επεισοδίου τους πιάνει η αστυνομία για να τους χρησιμοποιήσει στην εύρεση ενός δολοφόνου».

    Ο Χάρης Μαζαράκης έχει γράψει το σενάριο και σκηνοθετεί για την Cosmote TV μια crime comedy σειρά, ένα είδος που δεν είναι οικείο για το ελληνικό κοινό σε επίπεδο ελληνικής παραγωγής.

    Ο Μάκης Παπαδημητρίου υποδύεται τον Τόλη, τον περιπτερά, ο οποίος μένει με τη μητέρα του και απ΄αυτόν πέφτει η ιδέα στην υπόλοιπη ομάδα. Ο Τόλης προτείνει την ιδέα στον Μιτς (Νίκος Πουρσανίδης) και αυτός γίνεται ο αρχηγός της ομάδας. Έτσι, μπλέκει μια παρέα που θυμίζει σε συνδυασμό κάτι από Φιλαράκια, αλλά είναι και άκρως γκαφατζήδες γιατί κάποιοι είναι πιο ψημένοι, άλλοι, όπως ο Άλεξ (Γιώργος Χρανιώτης), είναι δειλοί.

    «Ο Άλεξ είναι αρκετά διστακτικός, κάνει τον ηθοποιό με εξαιρετική αποτυχία, έχει μάθει να ζει με ασφάλεια, το φυσικό του είναι να είναι χέστης, εν τούτοις πείθεται και ενδίδει σε μια γοητευτική περιπέτεια. Η παρανομία δεν τον έχει απασχολήσει ως τώρα, αλλά επειδή υπάρχει η περιπέτεια, ενδίδει και αξιοποιεί όλα του τα υποκριτικά απωθημένα μέσα απ΄αυτή τη συμμορία» περιγράφει ο Γιώργος Χρανιώτης για τον ρόλο του.

    Οι Αόρατοι θυμίζουν κάτι από Αναλώσιμους

    Στην παρέα υπάρχει και η Μυρτώ (Βασιλική Τρουφάκου) η οποία έχει έρθει από την Πάτρα για να βρει τον φίλο της (Γιώργος Πυρπασόπουλος), είναι ερωτική μετανάστης, γνωρίζει τους υπόλοιπους και από το πουθενά, εντελώς παρορμητικά, μπαίνει στην παρέα. Η Ρόξι έχει μια σκοτεινή πλευρά, ζει από επιλογή στον δρόμο, στις τρεις γέφυρες, αλλά έχει σπουδάσει ψυχολογία και της αρέσει να παρατηρεί τους ανθρώπους. Όλοι τους, με κάποιον παράξενο τρόπο, γίνονται καλύτεροι μέσα από κάτι παράνομο.

    Για τους 6 βασικούς πρωταγωνιστές, η σειρά αυτή των 8 επεισοδίων, είναι κάτι που λειτουργεί υπέρ τους, αφού έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν συνολικά το σενάριο και την εξέλιξη των χαρακτήρων τους, άρα να προσεγγίσουν με καλύτερο τρόπο την εκάστοτε σκηνή.

    «Αυτός ο κατακερματισμός του ρόλου, το συναισθηματικό ρακόρ που λέμε, είναι κάτι που το έχουμε μάθει πια όλοι μετά από τόσες συμμετοχές σε σειρές. Είναι ευλογία που μας δίνεται σε αυτή τη σειρά τέτοια δυνατότητα, γιατί συνήθως, στις σειρές των 30 επεισοδίων και βάλε, τα σενάρια τα παίρνουμε πολλές φορές ακόμα και μια ώρα πριν γυριστεί η σκηνή» λέει ο Νίκος Πουρσανίδης στην ερώτηση μας σχετικά με την μπερδεμένη σειρά των σκηνών, που δεν γυρίζονται με τη χρονική σειρά που αναφέρονται στο σενάριο, αλλά με τη σειρά που βολεύει την παραγωγή.

    «Γενικά δεν υπάρχει αυτή η τυχαιότητα που συναντάμε συνήθως σε σειρές και για την οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς οι ηθοποιοί. Υπάρχει μια ξεκάθαρη κεντρική σκέψη» συμπληρώνει η Βασιλική Τρουφάκου.

    Τι θα συνιστά επιτυχία για τους συντελεστές ως προς τη σειρά και τι τους προσελκύει σε έναν ρόλο; «Το πρώτο πράγμα είναι οι συνεργάτες και μετά τα λεφτά, αν μιλάμε για τηλεόραση. Ως προς την επιτυχία, δεν βλέπω τα πράγματα με αυτή την ορολογία. Για μένα αν οι συντελεστές κάνουν συνειδητά και είναι ευχαριστημένοι, μοιράζονται κάτι. Αυτό είναι μια επιτυχία για όσους συμμετέχουμε. Μου είναι όμως αδιάφορο τι σημαίνει επιτυχία και αποτυχία.

    Αν εγώ έχω δουλέψει στο 100%, μου αρκεί. Θέλω ο καθένας από το πόστο του να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και να υπάρχει επικοινωνία. Πάντοτε θα υπάρχουν κάποιοι που δεν θα τους αρέσει κάτι. Εγώ είμαι περήφανος για τη δουλειά που κάνω γιατί είμαστε όλοι στο ίδιο μήκος κύματος. Αν πετύχει, πέτυχε, αν όχι, δεν πειράζει. Εμείς δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Αυτό δεν είναι ηττοπάθεια. Είναι μια ειλικρινής στάση απέναντι στη δουλειά την ίδια» απαντά ο Μάκης Παπαδημητρίου.

    Οι Αόρατοι είναι μια σειρά που στο άκουσμα της πλοκής της, θυμίζει όλες τις gang ταινίες που έχουμε δει, όπως το 60 Minutes ή Οι Αναλώσιμοι, με έναν χαρακτήρα να αποτελεί τον άνθρωπο που στήνει την ομάδα και φροντίζει τα χαρακτηριστικά του καθενός να φέρουν κάτι το διαφορετικό.

    Τα γυρίσματα της σειράς αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Νοεμβρίου και η κυκλοφορία της στην Cosmote TV έχει προγραμματιστεί για το 2022.