Πίνακας Περιεχομένων
  1. Γιατί η 5η σεζόν μπορεί να σε βγάλει από τα «ρούχα» σου

  Το Elite έβγαλε ακόμα μια νέα σεζόν, με ανανεωμένο καστ, αλλά με την πλοκή να κινείται στο ίδιο κύμα. Ξέρεις ότι θα δεις μια σειρά εκτός της σφαίρας της πραγματικότητας. Ωστόσο, με σιγουριά λέμε πλέον ότι το Elite έχει ξεφύγει για τα καλά. Για την ακρίβεια, δεν έχει πια λόγο ύπαρξης.

  Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν την πέμπτη σεζόν να είναι και η χειρότερη. Μετά από ένα σημείο, απλά αποδέχεσαι ότι όλα όσα βλέπεις στην οθόνη σου είναι τελείως σουρεάλ. Προφανώς, είναι μια φανταστική σειρά, με φανταστικά πρόσωπα, αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει και ένα μέτρο όταν το story βασίζεται σε ανήλικους; Έστω για τα μάτια του κόσμου θα μπορούσαν να κρατήσουν μερικά προσχήματα.

  Έχουμε βρει, λοιπόν, μερικά από τα πιο κουλά σημεία της πέμπτης σεζόν –  και είναι spoilers – που σε ένα παράλληλο σύμπαν, ίσως να γίνονταν πραγματικότητα. Στον δικό μας κόσμο, παραμένουν παράνομα. Αν δεν έχετε δει ακόμα την πέμπτη σεζόν, μην διαβάσετε παρακάτω. Βασικά, μην την δείτε καν.

  Γιατί η 5η σεζόν μπορεί να σε βγάλει από τα «ρούχα» σου

  Ερωτικό τρίγωνο πατέρα-γιου-φίλου

  Εδώ το θέμα δεν έχει να κάνει με την ομοφυλοφιλία, αλλά με τη νομική υπόσταση της φάσης. Το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν οι συγγραφείς είναι ότι ένας πατέρας, που είναι γνωστός για την αρρενωπότητά του, οργανώνει κάθε μέρα πάρτι με γυναίκες και λίγο ομοφοβικός, ανακαλύπτει την σεξουαλική του ταυτότητα. Αυτό επιλέγει να το κάνει με τον φίλο του γιου του, που προφανώς στην πραγματικότητα η σχέση και ερωτική επαφή με ανήλικο είναι παράνομη. Στο Elite δεν ισχύουν οι κανόνες. Παρά τις ζήλειες και τις εντάσεις, γιος και πατέρας τα βρήκαν και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

  Οργανώνουν παρτάρες μέσα σε λίγες ώρες

  Είναι στο σχολείο και αναρωτιούνται, «τι να κάνουμε το βράδυ;».

  Α) Να πάμε για μια μπύρα

  Β) Να μαζευτούμε να αράξουμε σε μια πλατεία

  Γ) Να οργανώσουμε πάρτι με όργια

  Η Γ απάντηση είναι και η σωστή. Αυτά τα παιδιά, παρότι πάνε ακόμα σχολείο, οργανώνουν από τα πιο τραβηγμένα πάρτι που έχουμε δει ποτέ, ακόμα και σαν ενήλικες. Εντάξει, μπορεί να είναι πλουσιόπαιδα και να σπαταλάνε τα λεφτά τους, όσο γρήγορα καταναλώνουν αλκοόλ, αλλά κάπου ώπα. Τους παίρνει μόλις λίγες ώρες να οργανωθούν για το απόλυτο πάρτι, με όργια και ναρκωτικά. Αν βαριούνται πάρα πολύ, παίρνουν ένα ελικόπτερο και πετούν για Ίμπιζα.

  Δεν λέμε ότι στις προηγούμενες σεζόν δεν τα βλέπαμε αυτά, αλλά φαινόταν να υπάρχει μια προετοιμασία. Λες κι αν είσαι ανήλικος, έχεις τόσο ευχέρεια στο να παίρνεις αποφάσεις μόνος σου, να ταξιδεύεις χωρίς την άδεια κάποιου ενήλικα ή να κοντρολάρεις τα χρήματα των γονιών σου για να μπαίνεις σε ιδιωτικά πάρτι και σουίτες. Σε άλλον κόσμο ζουν;

  Δεν διαβάζουν ποτέ

  Πακέτο με τα πάρτυ, πάει και η «παραμέληση» των μαθητικών τους καθηκόντων. Ακούμε να λένε ότι πάνε σε ένα πρότυπο σχολείο, ότι οι μαθητές είναι διάνοιες και ότι όλες οι πόρτες σου ανοίγουν αν διαπρέψεις. Το θέμα είναι ότι δεν τους έχουμε δει σχεδόν ποτέ να διαβάζουν, ακόμα και τους άριστους μαθητές – που έχουν μπει με υποτροφία-. Στο σχολείο, αντιθέτως, κάνουν χρήση διάφορων ουσιών για να περνούν καλύτερα την ώρα τους.

  Πολλές φορές τους έχουμε δει να παρατάνε διάβασμα, γιατί είδαν τον σύντροφό τους να γλείφεται με κάποιον άλλο σε story στο Instagram, φεύγουν από το σπίτι πατημένα μεσάνυχτα και δεν έχουν να δώσουν σε κανέναν εξήγηση. Γιατί έτσι. Οι γονείς μου πάντως θα είχαν καλέσει αστυνομία και θα έβγαζαν Amber Alert, αν ξαφνικά έφευγα και δεν απαντούσα στα τηλέφωνα. Δεν είναι τυχαίο που εδώ και 4 σεζόν τους βλέπουμε στην ίδια τάξη. Τουλάχιστον στις πρώτες σεζόν φαίνονταν να διαβάζουν και να κάνουν μάθημα. Μάλλον, κατάντησε πολύ κλισέ.

  Διευθυντής σχολείου μπλέκει μαθητή σε κύκλωμα

  Εμείς γνωρίζουμε εκείνους τους αυστηρούς διευθυντές, που αν σε έπιαναν με τσιγάρο στο διάλειμμα θα σου έδιναν μονοήμερη. Όχι, αυτούς που ψάχνουν «θύματα» ανάμεσα στους μαθητές του σχολείου για να τους μπλέξουν στο παράνομο κύκλωμά τους, χώνοντάς τους άνετοι και ωραίοι στη φυλακή. Ένα, επίσης, παράλογο στο Elite είναι ότι όλα για κάποιο λόγο λύνονται με μια δολοφονία, που δεν την πληρώνει στο τέλος αυτός που πρέπει. Οκ, αυτό το βλέπουμε σε όλους του κύκλους, άλλωστε είναι σειρά «θρίλερ», και το έχουμε αποδεχτεί.

  Κάνουν έρανο για να πληρώσουν την εγγύηση συμμαθητή τους

  Η παράνοια συνεχίζει με τους συμμαθητές του μαθητή που μπήκε φυλακή για να σώσει τον διευθυντή. Τι να κάνουμε για να τον βγάλουμε; Θα πληρώσουμε την εγγύηση. Δεν είναι κάτι θα ζητήσουμε από τους γονείς μας καμιά 25αρια χιλιάρικα και θα βγει «κύριος». Το πλάνο αυτό δεν πέτυχε, για αυτό σκέφτηκαν να οργανώσουν κάτι ακόμα πιο μεγαλοπρεπές, για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους. Οργάνωσαν βέβαια πάρτι. Τι πιο σύνηθες;

  Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

  Οι «Simpsons» στα βήματα του «CODA»: Κωφός χαρακτήρας και νοηματική για πρώτη φορά στη σειρά

  Mindhunter: Θα επιστρέψει με την 3η σεζόν; – Τι απάντησε ο πρωταγωνιστής της σειράς

  Stranger Things: Τι κοινό έχει η 4η σεζόν με το Game of Thrones;