Ακόμα μια σεζόν έβγαλε το Elite, που πλέον μοιάζει να κινείται σε ένα νέο σύμπαν. Μετά από την αποτυχία της τέταρτης σεζόν, αποφάσισαν να το ανανεώσουν και για πέμπτη. Και, μάλιστα, με νέο story και νέους χαρακτήρες. Πραγματικά ήταν αναγκαίο να συνεχιστεί αυτή η ιστορία;

  Για τους περισσότερους το Elite έληξε στην τρίτη σεζόν, όταν οι βασικοί χαρακτήρες «χαιρέτησαν» την σειρά. Αν και κάποιοι παρέμειναν, όπως ο Samuel, Guzman, Catellana και Rebecca, όλο το υπόλοιπο καστ ήταν παντελώς άγνωστο. Η πέμπτη σεζόν έρχεται ακόμα με περισσότερες αποχωρήσεις. Πλέον, λοιπόν, δεν πρέπει να λέγεται Elite. Μιλάμε για μια νέα σειρά, με 2 guests από το Elite.

  Κάποια στιγμή θα έπρεπε να σταματήσει αυτή η συνήθεια, που ακολουθούν τα περισσότερα στούντιο παραγωγής. Πολλές σεζόν από δημοφιλείς σειρές έχουν βαφτιστεί με το ίδιο όνομα της πρώτης, βασιζόμενοι στην αρχική επιτυχία. Εκτός από το Elite, το True Detective, το Fargo, ακόμα και το Narcos έχουν πέσει στην ίδια παγίδα. Κι άλλες πολλές βασικά.

  Οι επόμενες σεζόν που έβγαλαν δεν είχαν καμία σχέση με την πρώτη, για αυτό και το όνομα έπρεπε να έχει αλλαχθεί. Είναι παραπλανητικό για τον τηλεθεατή, που αν δεν έχει διαβάσει την πλοκή της επόμενης σεζόν ή δεν έχει δει το καστ, θα έρθει αντιμέτωπος με ένα νέο story από το πουθενά. Κάτι σε φάση «τι βλέπω τώρα», πάθαμε με την δεύτερη σεζόν, True Detective, που όπως ήταν αναμενόμενο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες που άφησε η πρώτη σεζόν.

  Το Narcos επίσης χρησιμοποιεί την επωνυμία «Narcos», αλλά φτιάχνει σεζόν για διαφορετικά καρτέλ. Τουλάχιστον προειδοποιεί με τον τίτλο, αλλά και πάλι δεν παύει η πλοκή να επικεντρώνεται στην ιστορία νέων προσώπων. Ακόμα και η δεύτερη σεζόν του Bridgerton είχε νέο storyline, αλλά τουλάχιστον υπήρχε μια σύνδεση με τους προηγούμενους πρωταγωνιστές. Μπορεί να έλειπε ο Regé-Jean Page, αλλά οι υπόλοιποι ήταν εκεί και έδιναν το παρόν.

  Άρα που καταλήγουμε; Θα έπρεπε να το σκέφτονται καλύτερα πριν την κυκλοφορία μιας νέας σεζόν, η οποία μοιάζει περισσότερο με spin-off. Μπορεί η αλλαγή στο όνομα της σειράς να κολλάει σε θέματα μάρκετινγκ, αλλά στην τελική μπορεί να είχε θετικό αντίκτυπο. Γιατί όταν ακούς, για παράδειγμα Elite, σκέφτεσαι την Carla – που προσπαθούν να την αντικαταστήσουν με μια άλλη ξανθιά σεξοβόμβα στην 5η σεζόν-, την Lu και τον Christian. Όχι, όλους αυτούς που συνεχίζουν σε μια σειρά, η οποία έχει πραγματικά κουράσει και δεν έχει παντελώς κανένα νόημα ύπαρξης πια.

   

  Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

   

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Élite (@elitenetflix)

  Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

  Better Call Saul: Είναι επίσημο – Bryan Cranston και Aaron Paul θα κάνουν την εμφάνισή τους στην τελευταία σεζόν

  Severance: Η καλύτερη νέα σειρά της χρονιάς ως τώρα παίζει στο Apple TV+

  Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: 5 + 2 παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσετε