Ο Ncuti Gatwa θα είναι ο 14ος Doctor Who, μετά από την Jodie Whittaker, όπως ανακοίνωσε το BBC. Η είδηση έρχεται ύστερα από μήνες εικασιών για το ποιος θα αναλάβει τα ηνία του ρόλου. Ο Eric Effiong από το Sex Education, λοιπόν, έκανε teasing την είδηση στο Instagram. Δημοσίευσε δύο emoji καρδιά, ένα σύμβολο συν και ένα μπλε τετράγωνο, με τον Russell T Davies να σχολιάζει: «Το μέλλον είναι εδώ».

  Ο Davies που βοήθησε στην αναβίωση του franchise επιστημονικής φαντασίας Doctor Who, το 2005, θα επιστρέφει για την 60η επέτειο της σειράς. Αποχώρησε το 2009, με τον Chris Chibnall να παίρνει τη σκυτάλη. Τώρα, με το τελευταίο ταξίδι της Whittaker στο TARDIS, ο Chibnall σχεδιάζει επίσης να αποχωρήσει, ανοίγοντας τον δρόμο για τον Davies και τον Gatwa.

  Μιλώντας για τον νέο του ρόλο, ο Gatwa είπε: «Δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να περιγράψω το πώς νιώθω. Είναι ένα μείγμα από βαθιά τιμή, ενθουσιασμό και φυσικά λίγο φόβο. Αυτός ο ρόλος και η σειρά σημαίνει τόσα πολλά για πολλούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, και κάθε ένας από τους απίστευτα ταλαντούχους προκατόχους μου έχει χειριστεί αυτή τη μοναδική ευθύνη και προνόμιο με μέγιστη προσοχή. Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνω το ίδιο».

  Αναφέρθηκε και στον Davies, λέγοντας ότι είναι εξίσου εμβληματικός όσο ο ίδιος ο Doctor. « Το να μπορείς να συνεργαστείς μαζί του είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Η γραφή του είναι δυναμική, συναρπαστική, απίστευτα έξυπνη και γεμάτη κινδύνους. Όσο κι αν είναι τρομακτικό, γνωρίζω ότι γίνομαι μέλος μιας πραγματικά υποστηρικτικής οικογένειας. Σε αντίθεση με τον Doctor, μπορεί να έχω μόνο μια καρδιά, αλλά τα δίνω όλα» είπε ο Gatwa.

  O Davies δηλώνει το ίδιο ενθουσιασμένος με τον ηθοποιό. «Μερικές φορές το ταλέντο περνάει από την πόρτα και είναι τόσο τολμηρό και λαμπρό, απλώς στέκομαι πίσω με δέος και ευχαριστώ την τύχη μου. Ο Ncuti μας θάμπωσε, άρπαξε τον ρόλο μέσα σε δευτερόλεπτα. Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι μαζί του, ανυπομονώ να ξεκινήσω. Είμαι βέβαιος ότι πεθαίνεις να μάθεις περισσότερα, αλλά προς το παρόν δεσμεύουμε τον εαυτό μας, με το υπέροχο επικό φινάλε της Jodie. Υπόσχομαι ότι το 2023 θα είναι θεαματικό!».

   

  Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

   

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ncuti Gatwa (@ncutigatwa)