Είναι πολλά τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει για το Netflix και το μέλλον του, μετά τους εκατομμύρια συνδρομητές που έχασε. Σε μια τελευταία που συζητιέται έντονα είναι να σταματήσει η online streaming πλατφόρμα να διαθέτει ολόκληρες τις σεζόν και να προχωρήσει στο παλιό μοντέλο, δηλαδή ένα επεισόδιο την εβδομάδα.

    Για καλή μας τύχη, αυτή είναι μια φήμη που δεν θα γίνει. Όλα ξεκίνησαν από το newsletter του Matthew Belloni, του Puck News, όπου μοιράζεται πράγματα που ακούει και γράφει τις σκέψεις του για τη βιομηχανία του θεάματος. Στο άρθρο του The Book of Reed Hastings, Revisited ο δημοσιογράφος ξαναδιαβάζει το βιβλίο του Reed Hastings, ιδρυτή του Netflix. Το βιβλίο No Rules Rules: Netflix and the Culture of Reinvention, είχε κυκλοφορήσει δύο χρόνια πριν, και ο ιδρυτής του κολοσσού περιγράφει πώς κατάφερε να ανέβει στον θρόνο της θέασης.

    Netflix

    Η χρονιά που διανύουμε, όμως, δεν είναι από τις καλύτερες για το Netflix. Για την ακρίβεια, είναι η χειρότερη έβερ. Ο ανταγωνισμός πια έχει μεγαλώσει και η περίοδος των lockdown που έκλεισε τον κόσμο σπίτια του και επέλεγε το Netflix για ταινίες και σειρές, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ο Matthew Belloni, στον απόηχο των χαμένων συνδρομητών, δήλωσε πως μια καλή λύση για να ανακάμψει το Netflix, είναι να προσθέτει ένα επεισόδιο κάθε εβδομάδα.

    Το Netflix κέρδισε τα μεγάλα στούντιο ακριβώς γιατί έβαζε ολόκληρες σεζόν, επομένως η δήλωση του Belloni πήγε να περάσει ως κάτι που γίνεται. Ο ίδιος έσπευσε αμέσως να ξεκαθαρίσει πως πρόκειται για μία άποψή του και όχι κάτι που η πλατφόρμα σκέφτεται να κάνει.

    Από την άλλη, το Netflix προχώρησε σε κάτι διαφορετικό, προκειμένου να κρατήσει «ζεστούς» τους συνδρομητές του. Τo Stranger Things, για παράδειγμα, το κυκλοφόρησε σε δύο σεζόν. Όπως έκανε και με το φινάλε του Ozark. Αλλά ως εκεί. Δεν πρόκειται να περάσει σε εβδομαδιαίο μοντέλο.