Πίνακας Περιεχομένων
  1. Πώς εξηγείται το φινάλε του Ozark

  Αν κάτι είχε να μας προσφέρει το Netflix, που όσο πάει και πέφτει κατακόρυφα, αυτό είναι οι νέες σεζόν από τις σειρές που έχουμε αγαπήσει. Για παράδειγμα, τις επόμενες ημέρες θα γίνει διαθέσιμη η 4η σεζόν του Stranger Things (μετά από περίπου δύο χρόνια), επομένως ανυπομονούμε ιδιαιτέρως. Ένα αντίστοιχο συναίσθημα μας είχε κατακλύσει και για το Ozark, το οποίο μας χάρισε δυστυχώς αυτοκρατορική απογοήτευση με το φινάλε.

  Από την αρχή, ήταν μια σειρά που ξεχώριζε (ειδικά για τα εφέ) και που ισορροπούσε σε μια λεπτή γραμμή. Η πρώτη σεζόν δεν ήταν καλή, αλλά κατάφερνε με ένα μαγικό τρόπο να σε κολλήσει. Η δεύτερη και τρίτη σεζόν, όμως, μας έκαναν φανατικούς θαυμαστές. Ήταν ξεκάθαρα για binge-watching. Απορούμε τι πήγε στραβά στο τέλος, αλλά στο κάτω-κάτω της γραφής, αυτό ήταν το Ozark. Δεν ήξερες τι σε περίμενε στο επόμενο επεισόδιο.

  Είναι λυπηρό που η δραματική σειρά δεν έγραψε έναν τέλειο επίλογο, κατά την ταπεινή μας άποψη, ειδικά με το γεγονός ότι καταπιανόταν με ξέπλυμα χρήματος και καρτέλ. Αλλά στην πραγματικότητα, το Ozark όσο κι αν απογοήτευσε με το τέλος, επέλεξε να δείξει την σκληρή πραγματικότητα.

  Πώς εξηγείται το φινάλε του Ozark

  Δεν θα κάνουμε spoilers για όσους δεν το έχουν παρακολουθήσει ακόμα, επομένως θα προσπαθήσουμε μόνο να εξηγήσουμε το φινάλε της σειράς, στο οποίο γίνεται η Ruth πρωταγωνίστρια. Βασικά, πήρε στις πλάτες της την 4η σεζόν, με το προφίλ της να αλλάζει.

  Γίνεται επιχειρηματίας. Έχει χρήματα και πολλές δυνατότητες στα χέρια της. Της δίνεται η ευκαιρία να φτιάξει μια νέα ζωή για τον εαυτό της κι αυτό είναι κάτι που προσπαθεί να επιδιώξει. Αλλά αν κάτι μας έμαθε το Ozark, είναι το εξής: Ο Marty και η Wendy Byrde δεν πληγώνονται σε αυτό το παιχνίδι. Και αυτό ισχύει και για το καρτέλ.

  Ακόμα κι αν η Ruth φαίνεται να είναι ελεύθερη, στην πραγματικότητα δεν είναι. Είναι απογοητευτικό να βλέπεις τις δυνατότητες για τις οποίες εργάστηκε τόσο σκληρά να σπαταλούνται. Αυτό συμβαίνει επειδή το Ozark υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις που διοικούν τον κόσμο δεν θα εξαλειφθούν ποτέ. Για παράδειγμα, όταν η Camila πιέζει την Clare, αυτή διπλώνει σαν τραπουλόχαρτο. Δεν νοιάζεται για την προστασία της Ruth, νοιάζεται για το status quo της. Σε αυτόν τον κόσμο, ένα status quo δεν σπάει τόσο εύκολα.

  Κι αυτό ήταν που ήθελε να περάσει το Ozark, ακόμα κι αν έπρεπε να υπάρχουν απώλειες που ο κόσμος δεν ήθελε να δει.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Netflix: Τα καλύτερα ντοκιμαντέρ για να τεστάρεις τις ικανότητές σου ως ντετέκτιβ

  Σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ που θα προστεθούν τον Μάιο στο Netflix

  Pachinko: Η κορεάτικη δραματική σειρά που αναστατώνει την Ιαπωνία