Πίνακας Περιεχομένων
  1. Υπόθεση έργου

  Πρεμιέρα κάνει την Τετάρτη 16 Μαρτίου, στην Σκηνή «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ» στο Θέατρο REX, η κωμωδία του Nikolai Erdman, «Ο Αυτόχειρ!», με πρωταγωνιστές τους Μανώλη Μαυροματάκη, Μάκη Παπαδημητρίου και την  Ναταλία Τσαλίκη, συνοδεία ενός καστ εξαιρετικών ηθοποιών και σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου.

  «Ο Αυτόχειρ!», είναι μια καθαρόαιμη κωμωδία. Είναι επίσης το καταραμένο έργο του Nikolai Erdman,  που απαγορεύτηκε από το σταλινικό καθεστώς το 1932. Ο Erdman πλήρωσε με μακρόχρονη εξορία στη Σιβηρία τη συγγραφή του συγκεκριμένου έργου, το οποίο παρέμεινε σχεδόν αόρατο στη Ρωσία μέχρι το 1987.

  Ανελέητα σύγχρονη και ευφυής, η ξέφρενη κωμωδία, μιλά για την κοινωνική υποκρισία και τους σαρωτικούς μηχανισμούς επιβολής εξουσίας στο άτομο, για το τι σημαίνει να ζεις σε μια κοινωνία όπου μόνο οι νεκροί μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα, αλλά και για την ανόθευτη και αδιαπραγμάτευτη επιθυμία του ανθρώπου για ζωή.

  Ο αυτόχειρ

  Υπόθεση έργου

  Ο Σεμιόν θέλει να αυτοκτονήσει. Ή, μάλλον, έτσι νομίζει η γυναίκα του. Εκείνος λίγο σαλάμι ήθελε. Η είδηση της επικείμενης…αυτοκτονίας του Σεμιόν εξαπλώνεται με ταχύτητα φωτός, ερήμην του. Και τώρα πώς θα αντιμετωπίσει όλους αυτούς που εισβάλλουν στη ζωή του, προσπαθώντας να τον πείσουν για το …ανεπανόρθωτο;

  Θέλοντας να καπηλευτούν τον θάνατό του για ιδεολογικούς σκοπούς, εκπρόσωποι της εξουσίας -και όχι μόνο- του προσφέρουν γη και ύδωρ για μια θέση στο σημείωμα αυτοκτονίας του, μεταμορφώνοντας την καθημερινότητα αυτού του λούμπεν Άμλετ, σε υπερθέαμα. Έστω και για λίγο.

  «Εκείνος που μέχρι τώρα δεν είχε εξουσία πάνω σε τίποτα, θα γίνει πρωταγωνιστής και θα βρεθεί με όλους τους προβολείς στραμμένους πάνω του» λέει ο σκηνοθέτης Γιώργος Παπαγεωργίου. Με απίθανο χιούμορ και ιλιγγιώδεις ρυθμούς, η παράσταση ακολουθεί την υπαρξιακή διαδρομή του πρωταγωνιστή που παλινδρομεί ανάμεσα στη λαχτάρα του για ζωή και στη δίψα του για μεγαλείο που τροφοδοτούν αυτοί οι ξαφνικοί «επισκέπτες».

  Η μουσική, ζωντανή, δυναμική πρωταγωνιστεί κι αυτή, επιτρέποντας την υπέρβαση: δύο αντίθετες πραγματικότητες συναντιούνται, καθώς ο κόσμος του θεάματος εισβάλει σ’ ένα φτωχικό, μίζερο σπίτι. Με την έναρξη της παρεξήγησης, ο εκρηκτικός μουσικός κόσμος της παράστασης αρχίζει να ξετυλίγεται. Ο τρελός ρυθμός των ντραμς μοιάζει να κυνηγά την ιστορία που εκσφενδονίζεται προς τα μπρος, χάνει τον ρεαλισμό της και μεταμορφώνεται σε κάτι που θυμίζει ανατρεπτικό τσίρκο.

  Ερμηνεύουν οι: Μανώλης Μαυροματάκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Ναταλία Τσαλίκη, Λυδία Τζανουδάκη, Χρήστος Πούλος – Ρένεσης, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Αγορίτσα Οικονόμου, Νικόλας Ντούρος, Άγγελος Μπούρας, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιάννης Λατουσάκης, Νίκος Καρδώνης, Βάσω Καβαλλιεράτου, Αντώνης Αντωνιάδης και Εβίτα Αγαΐτση.

  Σκηνοθετεί: Γιώργος Παπαγεωργίου

  Πρεμιέρα: Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

  Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη & Κυριακή: 19:00 / Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 21:00

  Η παράσταση θα έχει υπέρτιτλους στα αγγλικά, σε συγκεκριμένες ημέρες

  Περισσότερες Πληροφορίες εδώ

  Διαβάστε ακόμα:

  Το μιούζικαλ Moby Dick είναι ένα ιλιγγιώδες μάθημα ζωής

  Το stand-up show «Είμαι Vegan» έρχεται στο Θέατρο Άβατον από τις 11 Μαρτίου

  Η Χριστίνα Στεφανίδη θέλει να την αφήσεις να σε εντυπωσιάσει