Πίνακας Περιεχομένων
    1. Τα πιο hot χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα
      1. Χιονοδρομικό Παρνασσού
      2. Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων
      3. Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
      4. Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν
      5. Χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου

    Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και ήδη έχουμε δει τα πρώτα χιόνια. Τα βουνά είναι επίσης γραφικά με το χιόνι τα το έχει στρώσει για τα καλά. Όλα αυτά σημαίνουν ότι ήρθε η ώρα να κάνεις μια μίνι απόδραση και να επισκεφθείς ένα χιονοδρομικό κέντρο, για σκι, snowboard ή ατελείωτο άραγμα στο σαλέ.

    Δεν χρειάζεται να πας πολύ μακριά. Από τον Παρνασσό μέχρι και την Πίνδο, η Ελλάδα προσφέρει μια πληθώρα χιονοδρομικών για να διαλέξεις, ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτεις και την όρεξη που έχεις βέβαια.

    Τα πιο hot χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα

    Χιονοδρομικό Παρνασσού

    Ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά και τα πιο κοντινά στην Αθήνα, καθώς απέχει μόλις 2 ώρες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και το πιο κοσμοπολίτικο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας με 21 πίστες και 13 αναβατήρες που εκτείνονται σε δύο περιοχές, τα Κελλάρια και τη Φτερόλακα. Ενδείκνυται για σκι και snowboard γιατί βρίσκεται σε υψόμετρο 2.250 μέτρων.

    Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο της Πελοποννήσου και βρίσκεται μια ανάσα μακριά από την Αθήνα. Διοργανώνονται συχνά δραστηριότητες όπως βραδινό σκι και πεζοπορίες, ενώ υπάρχει η free ride πίστα, δηλαδή ελεύθερη κάθοδος εκτός πίστας. Υπάρχει ακόμα ένα νέο άθλημα για να δοκιμάσεις, η χιονοποδηλασία με ειδικούς εκπαιδευτές.

    Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

    Το Πήλιο είναι γραφικός προορισμός από μόνος του, και συνδυάζεται επίσης με extreme sports. Υπάρχουν 5 πίστες συνολικού μήκους 15 χλμ., parking για από 800 αυτοκίνητα, καταφύγιο, αναψυκτήριο, εστιατόριο και ιατρείο. Λειτουργεί επίσης σχολή σκι και snowboard με ειδικά τμήματα για παιδιά 3 χρονών και άνω από έμπειρους παιδαγωγούς δασκάλους.

    Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν

    Το όρος Βόρας ή Καϊμακατσαλάν είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε ύψος της Ελλάδας με υψόμετρο 2.524 μ. Έχει ένα από τα πιο γνωστά Χιονοδρομικά Κέντρα της Ελλάδας. Διαθέτει μακριές και φαρδιές πίστες που βοηθά τους πρωτάρηδες να προσαρμοστούν, μαζί με μια εξαιρετική θέα.

    Χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου

    Το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου βρίσκεται κοντά στα Τρίκαλα, δίπλα στην Ελάτη και σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Αν και μικρό, πολλοί το επιλέγουν για την τοποθεσία του καθώς και για τις ήπιες καιρικές συνθήκες που σου επιτρέπουν να απολαύσεις καλύτερα το χιόνι και τη φύση. Θα βρεις 2 πίστες  για προχωρημένους αλλά και μία εκπαιδευτική για αρχάριους. Ακόμα μπορείς να κάνεις βόλτα με snowmobile ανάμεσα στα χιονισμένα έλατα.