Πίνακας Περιεχομένων
    1. Το Somnio, που σημαίνει «να ονειρεύεσαι» στα Λατινικά, σχεδιάστηκε από την Winch Design και την Tillberg Design της Σουηδίας και θα κατασκευαστεί από τον Νορβηγό σχεδιαστή και ναυπηγό πλοίων VARD.

    Το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο ετοιμάζεται να κάνει το παρθενικό του ταξίδι, το 2024. Πρόκειται για το Somnio, μήκους 222 μέτρων και αξίας 500.000.000 ευρώ, περιγράφεται ως «yacht liner», καθώς απαρτίζεται από 39 υπερπολυτελή διαμερίσματα, αξίας 9.500.000 ευρώ έκαστο.

    Οι ταυτότητες των ιδιοκτητών αναμένεται να παραμείνουν επτασφράγιστο μυστικό, καθώς η ευκαιρία αγοράς ενός εκ των διαμερισμάτων θα προσφέρεται μονάχα μέσω πρόσκλησης ή σύστασης.

    Οι εκλεκτοί 39 θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ζωή στους ωκεανούς του κόσμου με περιποίηση ισάξια πεντάστερου ξενοδοχείου, αφού στα καταστρώματα του Somnio θα υπάρχουν κελάρι κρασιών με 10.000 μπουκάλια, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, κινηματογράφος, σπα και πολλές αίθουσες φαγητού.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Somnio (@somnioyacht)

    Όσον αφορά τα δωμάτια, διαθέτουν ιδιωτικό μπαλκόνι ή βεράντα και περιλαμβάνουν τεράστια κρεβάτια σε σχήμα κοχυλιού, εκτεταμένους χώρους καθιστικού με θέα στον ωκεανό και καθρέφτες κατά μήκος του τοίχου.

    Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 11 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το μεγαλύτερο διαμέρισμα βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος του επάνω καταστρώματος.

    Το Somnio, που σημαίνει «να ονειρεύεσαι» στα Λατινικά, σχεδιάστηκε από την Winch Design και την Tillberg Design της Σουηδίας και θα κατασκευαστεί από τον Νορβηγό σχεδιαστή και ναυπηγό πλοίων VARD.

    Οι εσωτερικές αποδόσεις επινοήθηκαν από την Winch Design, την Tillberg Design της Σουηδίας μαζί με την Luttenberger Design. «Ως το μοναδικό οικιακό superyacht στον κόσμο, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με σχεδιαστές που συμπληρώνουν τα αυστηρά μας πρότυπα», δήλωσε ο Captain Erik Bredhe, συνιδρυτής της εταιρείας και πρόσθεσε: «Οι ιδιοκτήτες μας θα ζήσουν μόνο τα καλύτερα, όπως αρμόζει σε ένα γιοτ τέτοιας φύσης».

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Somnio (@somnioyacht)

    Αναφορικά με τους σχεδιαστές του, η βιωσιμότητα είναι βασικός στόχος για το γιοτ, το οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί με την πιο πρόσφατη τεχνολογία καθαρών κινητήρων. Ένας εκπρόσωπος του έργου λέει στο CNN Travel ότι το Somnio έχει προσελκύσει εξαιρετικό ενδιαφέρον από τότε που παρουσιάστηκε στις αρχές του έτους, με ορισμένα διαμερίσματα να έχουν ήδη πωληθεί.