Πίνακας Περιεχομένων
    1. Από 95% μέχρι 100% η πληρότητα στους χειμερινούς προορισμούς
    2. Μηδενική διαθεσιμότητα σε Μέτσοβο, Πορταριά, Καρπενήσι

    Δυναμική ανάκαμψη παρουσιάζει ο χειμερινός τουρισμός, πόσω μάλλον όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, τα οποία συγκριτικά με πέρυσι, μπορούμε να ταξιδέψουμε και να αλλάξουμε νομούς. Οι κρατήσεις, δε, σε διαμερίσματα και σπίτια Airbnb είναι ήδη αυξημένες, ενώ σε συγκεκριμένες πόλεις, η διαθεσιμότητα είναι μηδενική. Οι Έλληνες δεν προτιμούν την πολυκοσμία των ξενοδοχείων, γι’αυτό και προτιμούν να περάσουν τις φετινές γιορτές με μέτρα ασφαλείας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων και το δίκτυο E- Real Estate, οι ορεινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα έχουν πια μηδενική διαθεσιμότητα για κρατήσεις. Από την άλλη, δεν μπορεί να μην υπάρχει και η δυσαρέσκεια των οργανωμένων καταλυμάτων, που κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό.

    Από 95% μέχρι 100% η πληρότητα στους χειμερινούς προορισμούς

    Την υψηλή ζήτηση επιβεβαίωσε πρόσφατα και ο υπουργός Τουρισμού, εκπέμποντας μήνυμα συγκρατημένης αισιοδοξίας. «Υστερα από δύο σεζόν με μεγάλες απώλειες, οι ιδιοκτήτες ακινήτων εγγεγραμμένων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας ανακάμπτουν δυναμικά», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του πανελλαδικού δικτύου E-Real Estates Θεμιστοκλής Μπάκας, προσθέτοντας πως τα μέχρι σήμερα δεδομένα είναι «τόσο ενθαρρυντικά που θεωρούμε ότι η φετινή χρονιά θα στεφθεί με μεγάλη επιτυχία και θα ξεπεράσει τα δεδομένα του 2019».

    Live Your Myth In Greece: Μετά τους αρνητές και τους αντιεμβολιαστές, έχουμε τις «task force» αρνητών γονιών

    Μηδενική διαθεσιμότητα σε Μέτσοβο, Πορταριά, Καρπενήσι

    Αναφορικά με τα στοιχεία, που επεξεργάστηκε το εξειδικευμένο site BNBnews, για την περίοδο των Χριστουγέννων το Μέτσοβο και το Καρπενήσι έχουν σχεδόν μηδενική διαθεσιμότητα σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ οι 6 από τους 11 προορισμούς που απομένουν, εμφανίζουν πληρότητα μεταξύ 95% και 98%. Την Πρωτοχρονιά, η Πορταριά στο Πήλιο και η Καστοριά δεν έχουν διαθεσιμότητα, ενώ οι υπόλοιποι προορισμοί κινούνται μεταξύ 92-98%.

    Μέχρι και πριν από 10 ημέρες, στην Αράχoβα οι προκρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων άγγιζαν το 98%, με μόλις 20 διαθέσιμες προς μίσθωση κατοικίες. Το συνολικό κόστος διαμονής ήταν 714 ευρώ και αφορούσε σαλέ 90 τ.μ. με 3 υπνοδωμάτια. Ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς το αντίστοιχο κόστος διαμορφωνόταν στα 750 ευρώ για 2 διανυκτερεύσεις. Πλέον στην Αράχoβα η διαθεσιμότητα για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι σχεδόν μηδενική.

    Τα Ιωάννινα που αποτελούν παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις καταγράφουν έντονη επισκεψιμότητα. Οι προκρατήσεις αγγίζουν το 97% για τις ημέρες των Χριστουγέννων και η διαθεσιμότητα περιορίζεται μόλις σε 31 κατοικίες, ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς οι προκρατήσεις αγγίζουν το 96%.

    Στα Καλάβρυτα για τις ημέρες των Χριστουγέννων οι προκρατήσεις αγγίζουν το 98%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 480 έως 730 ευρώ. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα που μπορούσε να αναζητήσει ο εν δυνάμει ταξιδιώτης ήταν κυρίως από 55 έως 75 τ.μ. Διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 6 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή ακινήτου. Την Πρωτοχρονιά, οι προκρατήσεις αγγίζουν το 52%, με το κόστος μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 450 έως 570 ευρώ.

    Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν έναν προορισμό που αναδείχθηκε κυρίως στις αρχές των μνημονιακών χρόνων. Η κοντινή απόσταση και το καλό οδικό δίκτυο τόσο από την Αθήνα όσο και από την αχαϊκή πρωτεύουσα έχουν «τοποθετήσει» τα Τρίκαλα Κορινθίας στον χάρτη των δημοφιλών χειμερινών προορισμών της χώρας μας. Μέχρι και πριν από 10 ημέρες, οι προκρατήσεις για τα Χριστούγεννα άγγιζαν το 95%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 360 έως 1.100 ευρώ, ενώ σήμερα η διαθεσιμότητα είναι σχεδόν μηδενική. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ανώτερη τιμή μίσθωσης αφορά αυτοτελές σαλέ με 2 υπνοδωμάτια, 72 τ.μ. Την ίδια στιγμή, οι προκρατήσεις για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, 10 ημέρες πριν, άγγιζαν το 95%, με το κόστος μίσθωσης από 670 έως 1.000 ευρώ για 2 διανυκτερεύσεις, ενώ σήμερα αγγίζουν το 100%.

    Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν τόσο Αθηναίοι, αφού οι προκρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πλέον έχουν αγγίξει το 100%. Σήμερα, διαθεσιμότητα καταγράφεται σε όμορα χωριά, όπως οι Κορυσχάδες με κόστος μίσθωσης 188 ευρώ/διανυκτέρευση, το Μεγάλο Χωρίο με κόστος μίσθωσης 412 ευρώ/διανυκτέρευση, το Νόστιμο με κόστος μίσθωσης 376 ευρώ για 2 διανυκτερεύσεις και ο Αγιος Νικόλαος με ζητούμενη τιμή μίσθωσης ανά διανυκτέρευση στα 100 ευρώ για κατοικία με 1 υπνοδωμάτιο. Περισσότερο τυχεροί τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι οι εκδρομείς που θα θελήσουν να διαμείνουν τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, με το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις να ξεκινά από 350 ευρώ και τις προκρατήσεις να αγγίζουν το 96%.

    Στην Καλαμπάκα οι προκρατήσεις σήμερα αγγίζουν το 97%, με το κόστος να κυμαίνεται πλέον από 410 έως 540 ευρώ για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, πλέον καταγράφεται μηδενική διαθεσιμότητα.