Ξέρουμε ότι για κάθε «κλικ» που παίρνει αυτό το κείμενο, ένας Ιταλός λιποθυμάει. Ακούστε μας, όμως. Η πίτσα με ανανά είναι πεντανόστιμη.

  Μπορεί πολλοί να ακούν την προσθήκη του ανανά στην πίτσα και να αναφωνούν επιφωνήματα αηδίας αλλά είναι απλώς επειδή δεν την έχουν δοκιμάσει ακόμη.

  Σκεφτείτε πόσο νόστιμες είναι οι ασιατικές γεύσεις. Εκεί, χρησιμοποιείται κατά κόρον η λογική του γλυκόξινου. Μάλιστα, σε πολλά πιάτα, ακόμη και σε ένα πιάτο με noodles, θα βρούμε ανανά ο οποίος έρχεται να κάνει την τέλεια αντίθεση με το ψητό κρέας ή την πάπια.

  Η ίδια φιλοσοφία ακολουθείτε και στην πίτσα με ανανά. Ακόμη και η πιο απλή πίτσα απογειώνεται με την προσθήκη του ανανά, καθώς δίνει μία εξεζητημένη γλυκόξινη γεύση. 

  Γευστικό tip: Εάν σας φαίνεται πολύ έντονη η αντίθεση του ανανά στην πίτσα για την ευχαριστηθείτε, ζητήστε στην παραγγελία σας να τον κόψουν σε πιο μικρά κομμάτια ώστε να «μπερδευτούν» περισσότερο οι γεύσεις.

  Τι να βάλεις σε μία τέτοια πίτσα; Εάν την φτιάχνεις μόνο σου, τότε σίγουρα αξίζει κάποιο αλλαντικό. Εάν είσαι χορτοφάγος, να βάλεις σίγουρα μανιτάρια και πιπεριές που ταιριάζουν πολύ. Εάν παραγγέλνεις και φτιάχνεις πίτσα σε ιταλικό στιλ, τότε μην παραλείψεις την ρόκα. Η πικράδα της ταιριάζει πολύ με τον ανανά.

  Την άποψή μας λέμε μόνο. Μην μας στείλετε στο instagram να μας κυνηγήσετε εσείς οι… αντιανανινικοί. Ή τουλάχιστον, πριν το κάνετε, δοκιμάστε έστω και μία φορά τον παρεξηγημένο αυτόν συνδυασμό και τα ξανά λέμε. Ίσως και να εκπλαγείτε ευχάριστα.

  Κάτι ξέρει και ο Argyle από το Stranger Things που έβαλε ανανά στην πίτσα. Και κάτι ήξερε και η Eleven που της άρεσε.

  Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Shutterstock.com

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr: 

  Yaki-imo: Το αχνιστό σνακ της Ιαπωνίας που λατρεύουν παλιοί και νέοι – Η απλότητα είναι το μυστικό του

  Μια μπουκιά και «λιώνεις» – Το ισπανικό έδεσμα που μπορείς να κάνεις σήμερα με 6 απλά υλικά

  6 σαντουιτσάρες ανά τον κόσμο που θα κάνουν τα σάλια σου να τρέξουν σαν τον Μπολτ