Αφού με τον πληθωρισμό στο 12% και τις τιμές ακτοπλοϊκών και καταλυμάτων «στο θεό», το κοντινότερο που θα δούμε σε διακοπές φέτος είναι οι παραλίες της Αττικής ή το χωριό του κολλητού, ας πάρουμε μία ιδέα πως είναι να ταξιδεύει κανείς με ένα υπερπολυτελές γιοτ αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

  Πρόκειται για το γιοτ «Stella del Sud» (μτφρ. «αστέρι του Νότου») το οποίο θα είναι διαθέσιμο για ενοικίαση σε μερικές εβδομάδες και θα αποτελέσει σίγουρα πόλο έλξης των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη.

  Εμπνευσμένο από τα κοσμήματα του οίκου Cartier, το «διαμάντι» αυτό ανήκει στην εταιρία υπερπολυτελών γιοτ Gabriele Teruzzi Yachts & Design. Εκτός από τα συνηθισμένα κομφόρ που θα έβρισκε σε ένα γιοτ το εισιτήριο του οποίου κοστίζει πολλές χιλιάδες ευρώ, το συγκεκριμένο περιλαμβάνει και: το δικό του σινεμά, ενσωματωμένους πλωτούς καταρράκτες που καταλήγουν σε πισίνες και γυάλινες επιφάνειες που επιτρέπουν κάθε στιγμή στον επιβάτη να απολαμβάνει το ατελείωτο μπλε. 

  Οι ενσωματωμένοι πλωτοί καταρράκτες καταλήγουν σε μία τεράστια πισίνα που απλώνεται για δεκάδες μέτρα. Το βράδυ, ο χώρος μετατρέπεται σε beach club.

  Όποιος βρίσκεται μέσα στο πολυτελές lounge απολαμβάνει την θέα του καταρράκτη και του ατελείωτου μπλε ορίζοντα.

  Έχει μήκος 110 μέτρα και διανύοντας κανείς την επιφάνειά του από άκρη σε άκρη δεν γίνεται να μην εντυπωσιαστεί από την αιχμηρή αρχιτεκτονική του. Ένα κόσμημα που επιπλέει σε διεθνή ύδατα.

  Οι γυάλινες επιφάνειές του σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να μην υπάρχει στιγμή μέσα στην μέρα που το φως να μην αντανακλάται, ώστε να «λάμπει» σαν διαμάντι. 

  Φυσικά, στην κορυφή του γιοτ υπάρχουν 2 εντυπωσιακές ταράτσες, στις οποίες δεν θα μπορούσαν να λείπουν και άλλες πισίνες.

  Το «Stella del Sud» είναι ένα από τα superyacht της εταιρίας που θα εγκαινιαστούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr: 

  Γιατί τα αεροπορικά ταξίδια στην Ευρώπη είναι τόσο «πιασοπωπέ και πανακρίβου γωνία» φέτος;

  Σε αυτό το νησί αν πας μια φορά δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξαναπάς

  Το νησί που δεν επισκέπτεσαι για τις παραλίες αλλά για την αρχιτεκτονική του