«Αστεράκι μου σου το ‘πα» έχοντας στις παλάμες τις άμμο, θα τραγουδούσε η Αναστασία Γιούσεφ εάν ήταν στην Hoshizuna. Η μοναδική παραλία με την άμμο σε σχήμα αστεριών βρίσκεται στην Οκινάουα της Ιαπωνίας και προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες που προσέρχονται για να αποθανατίσουν την ξεχωριστή της ομορφιά. 

    Η παραλία αυτή η οποία έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, με την εκτόξευση των social media. To όνομά της, Hoshizuna-no-Hama, σημαίνει κυριολεκτικά «παραλία με άμμο σε σχήμα αστεριών» στα ιαπωνικά.

    Η μοναδικότητα αυτή της «άμμου» οφείλεται στο γεγονός πως πρόκειται στην πραγματικότητα για πρωτόζωα που ζουν ανάμεσα στα φύκια και ονομάζονται Baclogypsina sphaerulata. Ανήκουν στην οικογένεια Calcalinidae και το κέλυφός τους είναι διαμορφωμένο σαν ένα αστέρι με 5 ή 6 μυτερά αγκάθια που τα βοηθούν να μετακινούνται από τόπο σε τόπο και να αποθηκεύουν τροφή. Το εξωτερικό τους περίβλημα είναιφτιαγμένο από ανθρακικό ασβέστιο και εάν και έχουν διαστάσεις μόλις ένα χιλιοστό, μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει το ιδιαίτερο σχήμα τους.

    Πηγή φωτογραφιών: Βραζιλιάνικη Πρεσβεία στην Ιαπωνία

    Όταν τα πρωτόζωα αυτά πεθαίνουν, ο εξωσκελετός τους μένει. Επειδή ξεβράζονται όλα μαζί από το κύμα, δημιουργείται στην παραλία η εντύπωση πως πρόκειται για άμμο, λόγω του σχήματος και του χρώματός τους.

    Συνήθως το φαινόμενο αυτό γίνεται περισσότερο ορατό στην παραλία αφού έχει περάσει η εποχή των τυφώνων. Τότε, τα εντυπωσιακά πρωτόζωα ξεβράζονται στην παραλία.

    Ο τοπικός μύθος λέει ότι τα αστεράκια ήταν τα παιδιά των αστερισμών και τα έφαγε ένα τερατώδες ερπετό της θάλασσας, αφήνοντας μόνο τους σκελετούς τους πίσω.

    Παρά την μαγευτική της ομορφιά, η παραλία αυτή δεν ενδείκνυται για κολύμπι. Αναστασία Γιούσεφ άσ’το, γύρνα πίσω.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Artekanji (@artekanji)

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Η Guardian προτείνει 6 «ανατρεπτικούς» προορισμούς στην Ελλάδα

    Seborga: Το γραφικό ιταλικό χωριό μόλις 300 κατοίκων που ζητά να αυτονομηθεί

    Van: Η τουρκική πόλη που είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα του πρωινού