Ως το «ιδανικό νησί για νέους ή για ανθρώπους που αισθάνονται νέοι» περιγράφει την Ίο μία από τις μεγαλύτερες ισραηλινές εφημερίδες, Haaretz.

  Το άρθρο, που εντάσσεται στις πρωτοβουλίες του Γραφείου ΕΟΤ Ισραήλ με τη στήριξη του Δήμου Ιητών, επιχειρεί να αποκαλύψει νέες πτυχές του προορισμού. Κάτω από το «πέπλο» της διασκέδασης, ο δημοσιογράφος «ανακαλύπτει» ανεκτίμητους ιστορικούς θησαυρούς, όπως τον Τάφο του Ομήρου και τον αρχαιολογικό οικισμό του Σκάρκου ηλικίας περίπου 5.000 ετών.

  Εκτός από το ατελείωτο …clubbing που λαμβάνει χώρα κατά την καλοκαιρινή σεζόν, ειδική αναφορά γίνεται στην πεζοπορία, στην ποδηλασία, στην ιστιοπλοΐα και στις καταδύσεις, ως πηγές αναζωογόνησης εντός και εκτός της περιόδου τουριστικής αιχμής.

  Μάλιστα, με αφορμή το αφιέρωμα, ο δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας επισημαίνει πως: «Γίνονται βήματα για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού και θεματικών προϊόντων όπως το Ios festival, που μπορούν να συμβάλουν στην επιμήκυνση της σεζόν, αλλά και στη διεύρυνση των αγορών ενδιαφέροντος για την Ίο. Άλλωστε, οι φετινές επιδόσεις ήταν πολύ ενθαρρυντικές σε αυτή την κατεύθυνση».

  Την ίδια στιγμή, το πολυθεματικό φεστιβάλ Ios Festival πραγματοποιήθηκε μετά τα μέσα Αυγούστου για δεύτερη συνεχή χρονιά με πολλούς επώνυμους καλλιτέχνες, αλλά και δράσεις που έκαναν αίσθηση, όπως το fashion workshop δημιουργικής ανακύκλωσης και ο βιωματικός περίπατος αρχιτεκτονικής.

  Τέλος, σημειώνεται πως η Ίος φέτος είχε αύξηση-ρεκόρ στις ακτοπλοϊκές αφίξεις κατά 13,5% τον Σεπτέμβριο του 2022 σε σύγκριση με το 2019, που αποτελεί και την καλύτερη τουριστική χρονιά για την χώρα μας.

  Η Ίος, την ξεπέρασε ακόμη και αυτήν.

  Διαβάστε ακόμη: To ομορφότερο νησί των Δωδεκανήσων δεν είναι αυτό που περίμενες | Nitro.gr